Cashewyoghurt med hallon och bärsylt – Food Pharmacy

Cecilia Davidsson, Recept

Post image
fav

Cashewyoghurt med hallon och bärsylt

fav

Vissa personer är hungriga och en del klarar enkelt av att fasta fram till lunch, det kan bero på hur din ämnesomsättning fungerar eller om du ätit sent på kvällen före. Oavsett så är matsmältningen som starkast tidigt på dagen och frukosten är avgörande för resten av dagens blodsocker.

Så för att göra en frukost som är näringstät och utan så mycket socker kan man tillaga en egen yoghurt, som garanterat både barn och vuxna tycker om, och som innehåller rikligt med goda bakterier och antioxidanter som ger en god start på dagen.

Variera yoghurten med dina favoritbär eller vad som finns hemma. Svarta vinbär i yoghurten blir jättegott till exempel, men kan då behöva stöd av lite mer sötma. Jag sötar efteråt med en honung av bra kvalitet.

Sylten som du även får recept på kan serveras till pannkakorna, på gröten eller en somrig smoothieskål!

Print

Cashewyoghurt med hallon och bärsylt

  • Av : Cecilia Davidsson c/o Food Pharmacy
  • Portioner : 8 dl yoghurt 1x
Scale

Ingredienser

Cashewyoghurt

5 dl cashews, blötlagda 8 timmar i rikligt med vatten

3 dl vatten 1 kapsel probiotika

1 tsk honung

1 krm havssalt

Halloncashewyoghurt

200 g frysta hallon

2 dl kokosmjölk

Ev honung

Bärsylt

4 dl frysta bär, gärna olika sorter – jag använde blåbär, hallon och havtorn

1 ½ dl vatten

½ dl björksocker

1 nypa havssalt

1 msk citronjuice

½ dl chiafrön

Ev 1 tsk mald kardemumma eller zest av lime

Instruktioner

Cashewyoghurt

Skölj de blötlagda cashewnötterna och häll ner i en blenderkanna. Tillsätt övriga ingredienser och mixa i ca en minut på högsta hastighet. Häll upp i en rostfri bunke eller en glasburk, täck över med plast, gör några hål i plasten och placera den i ett varmt hörn i köket. Låt stå i 24 timmar. Yoghurten är klar när den doftar syrligt. Håller minst 7 dagar i kylskåpet. Smaksätt din yoghurt som här med hallon eller använd kryddor som kardemumma, kanel eller vaniljpulver, spirulina eller citron eller behåll yoghurten naturell och servera med frukt/bär och granola. Jag använder den naturella yoghurten som bas i goda röror att toppa en soppa eller sallad med.

Halloncashewyoghurt

Mixa den färdiga cashewyoghurten med hallon och kokosmjölk. Smaka av och tillsätt honung för en sötare smak. Fyll upp i en glasburk med tätslutande lock och ställ kallt till servering.

Bärsylt

Koka upp bär, vatten, björksocker och en nypa havssalt. Sjud under omrörning i 5 minuter. Tillsätt citronjuice och chiafrön, rör runt så att allt blandar sig slätt. Låt svalna och fyll upp i en glasburk. Håller i ca 2 veckor i kylskåpet.

Detta är ett gästinlägg. Eventuella åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.