Chokladbollar med popcorn till chokladbollens dag – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Chokladbollar med popcorn till chokladbollens dag

fav

Vet du vad det är på är idag? Chokladbollens dag! Så vad passar då bättre än att göra chokladbollar med popcorn?

Frågar du oss så är det här de perfekta chokladbollarna. Du kan nästan tänka dig hur bra popcorn och choklad passar ihop? Sött och salt är ju alltid en hit! Det viktiga här är alltså att salta popcornen. Och om du inte är vegan och är okej med att poppa i smör, så är smöret också en extra smakförhöjare (därmed inte sagt att det blir sämre med kokosolja, vi älskar att poppa popcorn i kokosolja).

Så fin detalj också att finhacka popcornen och rulla bollarna i dem i stället för strösocker eller kokos. På avstånd ser man ingen skillnad, och på nära håll blir man glatt överraskad. Vi gör våra chokladbollar med popcorn på dadlar, havregryn och kokosolja. Smakar precis som “vanliga” chokladbollar. Eller förresten, smakar faktiskt bättre!

Faktum är att våra chokladbollar är ett av våra mest lästa recept genom tiderna. En gång provade vi att gömma en jordgubbe i dem, det var också en succé. Inte minst barnen blev väldigt glada!

Print

Chokladbollar med popcorn

  • Av : Food Pharmacy
Scale

Ingredienser

2 dl ekologiska havregryn

7 st färska dadlar

3 msk kokosolja

1/2 dl kokosflingor

1 krm vaniljpulver (eller en vaniljstång)

1 krm salt

1 msk kakao

1 skvätt kaffe

2 dl poppade popcorn

kokosolja eller smör (att poppa i)

salt

Instruktioner

Mixa allt till en stor boll. Poppa popcornen. Hacka popcornen, hälften grovt och hälften fint. Blanda ner de grova bitarna i smeten. Forma bollar och rulla dem i det fina popcornhacket.

Fler recept från FP med popcorn och/eller choklad:

Chokladdoppade popcorn med havssalt

Tarmflorans chokladbollar med jordgubbar

Chokladbollens dag: Pom & Floras chokladbollar med gurkmeja

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.