Chokladsås som stelnar på allt kallt – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Chokladsås som stelnar på allt kallt

fav

Varsågod, här har du en magisk chokladsås med stort M och stort C. Ja, denna chokladsås är verkligen magisk för så fort du häller över något kallt så stelnar den!

Som pricken över i:et är ingredienslistan kort. Mörk (70%) choklad, jordnötssmör och kokosolja. Jordnötssmöret kan du skippa – vi lade till det för smakens skull eftersom vi tycker att det blir mycket godare. Fritt fram att ersätta det mot något annat nötsmör också om du inte tål just jordnötter.

Vad ska du hälla en magisk chokladsås som stelnar över då? Vårt bästa tips är att du mixar fryst frukt eller bär. Fryst banan eller frysta jordgubbar är vår favorit just nu. Låt de tina 5-10 minuter i rumstemperatur så att de blir något mindre stenhårda men fortfarande är väldigt kalla. Om du behöver ha i någon vätska? Faktiskt inte. Vi tycker att det blir absolut bäst konsistens om du bara mixar frukten rätt upp och ner.

Vill du inte servera efterrätten direkt så går det också bra att lägga upp din nice cream i en skål, ringla över chokladsåsen och sedan låta den stå och stelna till en stund i frysen.

Print

Magisk chokladsås som stelnar

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 portion 1x
Scale

Ingredienser

1/2 dl mörk choklad

1 msk jordnötssmör

1 tsk kokosolja

Instruktioner

Smält allt i ett vattenbad. Häll över valfri nice cream. Låt stå ett tag så att såsen stelnar. Servera!

Fler glassrecept från FP:

Frukostglass x 3

Hasselnötsglass med banan och kakaokross

Glass med gröna ärtor, mynta och lime

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.