Fermenterade auberginerullar till vardag och fest – Food Pharmacy

Fermenterat med Anastasia, Recept

Post image
fav

Fermenterade auberginerullar till vardag och fest

fav

Fermenterade auberginer kan man använda i många rätter — i en enkel sallad, att spetsa baba ganouch och att piffa upp buffébordet. Lägg rullarna på ett fat med några droppar olivolja över. Rätten är praktisk att ta med sig på picknicken eller grillfesten. Garanterat kommer flera fråga efter receptet, som i själva verket enklare än man tror.

Jag har träffat många personer som inte gillar aubergine, men som tyckte att fermenterad aubergine får en helt annan smak, och är en delikatess. Smaken blir friskt syrlig med doft av örter och vitlök. Metoden påminner något om fyllda fermenterade tomater.

I Kaukasus och Centralasien brukar man fermentera hela auberginer med ett djupt snitt i mitten som fylls med örter och morötter. Den här versionen är något förfinad och blir lika god, vacker och dessutom lättare att servera.

Print

Fermenterade auberginerullar till vardag och fest

  • Av : Anastasia Lundqvist c/o Food Pharmacy
  • Portioner : 4 1x
Scale

Ingredienser

3 medelstora auberginer 3 stora morötter 4 vitlöksklyftor 1 selleristjälk 1 knippe persilja 1 knippe koriander 6 svartpepparkorn 1 msk salt utan jod till fyllningen 1,5 msk salt utan jod per liter vatten till saltlag 1-liters glasburk med lock

Instruktioner

  1. Koka upp vatten med lite salt  i en stor kastrull (ca 5-7 liter).
  2. Skär bort fruktfästet från auberginerna och skär på längden i skivor ca 3-4 mm  tjocka. Sjud skivorna ca 15 minuter. Skivorna ska vara genomkokta med inte mosiga.
  3. Sila av auberginerna och låt dem svalna.
  4. Förbered fyllningen under tiden. Skala morötterna och riv dem på rivjärnets största hål. Skala och hacka vitlöken fint. Skär selleristjälken i tunna skivor. Hacka persilja och koriander med stjälkar. Blanda alla ingredienser med en matsked salt i en bunke.
  5. Lägg ca 2 tsk fyllning på ena delen av varje aubergineskiva och rulla ihop.
  6. Ta en glasburk. Lägg auberginerna tätt intill varandra.
  7. Gör saltlag: lös upp 1,5 msk salt per liter rumstempererat vatten. Häll saltlösningen över auberginerna, så att de täcks med vatten, lägg svartpepparkorn på toppen. Sätt på lock. Låt stå i rumstemperatur i en vecka. Därefter är auberginerna klara och kan förvaras i kylskåp.
  8. Ringla god olja över auberginerna före servering.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.