Rabarberkaka med kardemumma – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Rabarberkaka med kardemumma

fav

I det här inlägget bakar vi med våra egna produkter från Nutrient Hunter

Om du bara ska baka en rabarberkaka i år så är det den här. Lita på oss här, bara baka den. Vi stönade högt när vi åt den här. Kombinationen mandel, rabarber, honung och kardemumma är helt enkelt oslagbar. Att du dessutom kan sätta några kryss i Näringsjägarkompassen när du äter rabarberkaka? Bonus!

Kommer du ihåg vår plommonkaka med mandel? Det här är helt enkelt en variant på den. Men den här gången gjorde vi dubbel sats av smeten för att få till en ordentlig höjd på kakan, och sedan bytte vi ut plommonen mot en gudomligt god rabarberkompott med rabarber, kardemumma, honung och citronskal.

Vi tog så klart tillfället i akt att boosta vår rabarberkaka med fibrer också. Hej hej egen fiberblandning för magen – Gut Flora Fibers (adlink). Att hitta nya recept för våra fibrer är så himla kul och det har blivit lite av en sport att alltid fiberboosta våra bakverk. Vill du kombinera våra fibrer med våra goda bakterier så kan du slå till på vårt paketpris som är lite billigare (adlink). De funkar jättebra tillsammans så win-win för alla!

Print

Rabarberkaka med kardemumma

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 kaka 1x
Scale

Ingredienser

Mandelkaka

200 g smält kokosolja

4 ägg

1 dl honung

2 dl mandelmjöl

1 dl bovetemjöl

1 msk Gut Flora Fibers

1 tsk bakpulver

Rabarberkompott

4 rabarber

citronskal från 1/2 citron

1 tsk kardemumma

1/2 dl honung

Instruktioner

Ställ ugnen på 160 °. Smält kokosoljan i en kastrull. Vispa ihop ägg och honung i en skål och blanda alla torra ingredienser i en annan. Rör försiktigt ner oljan i äggblandningen och fortsätt sedan med att tillsätta de torra ingredienserna. Rör om tills du har en jämn smet. Ta fram en springform med avtagbar botten och smörj den med kokosolja innan du mjölar den med lite mandelmjöl. Fyll formen med smet.

Tvätta och skär rabarberna i mindre bitar och lägg i en kastrull med kardemumma, citronskal och honung. Koka upp och låt sjuda under lock i cirka 10 minuter. Ta bort pannan från värmen och skeda upp rabarberkompottet på kaksmeten. Baka kakan i 40 minuter och ta ut den när den har stelnat/fått lite färg. Var försiktig så att du inte bränner den!

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentera

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.