Vaniljsås som passar till det mesta – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Vaniljsås som passar till det mesta

fav

När vi delade vårt recept på rabarberkaka med er förra veckan så fick vi en plötslig längtan efter vaniljsås. Och eftersom vi inte hade ett bra recept i rockärmen så gick vi in i köket och tog fram ett.

Ärligt talat så vet vi inte vad vi tänkte på när vi lade upp receptet på vår rabarberkaka? Klart man ska ha vaniljsås till rabarberkaka! Och äppelpaj. Och plommonkaka. Sagt och gjort – här är ett recept på vaniljsås.

Först gjorde vi det på enbart dadlar men det var först när vi hade i några droppar honung som vi själva tyckte att det hela började sjunga. Prova dig fram, kanske är du nöjd med bara dadlar? Kanske vill du ha i en dadel extra istället för honung? Kanske vill du ha ansjovis i såsen? (eller inte)

Oavsett vad du föredrar så vågar vi lovar att det blir bra.

Print

Vaniljsås som passar till det mesta

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 skål 1x
Scale

Ingredienser

2,5 dl blötlagda cashewnötter

2 dl vatten

3 dadlar

1 msk honung

1 tsk vaniljpulver

Instruktioner

Blötlägg cashewnötterna i minst 2 timmar. Häll av vatten och skölj nötterna. Mixa nötterna och dadlarna. Addera resten av ingredienserna och mixa länge tills du får en helt jämn och len sås. Servera med din bästa paj eller kaka!

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.