Tekaka med fibrer – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Tekaka med fibrer

fav

I samarbete med våra egna fibrer Gut Flora Fibers från Nutrient Hunter

Du minns tekakan, visst? Tekaka var ett väldigt populärt bröd när vi var små, och sedan föll de lite i glömska (i alla fall hemma hos oss). Så när vi plötsligt fick sug på tekakor igen uppstod behovet av att uppdatera receptet. Och, inte minst, att lägga till fibrer! Sagt och gjort – tekaka med fibrer har landat!

Anledningen till att så många bakar tekakor är nog att de är så enkla att få till – få ingredienser, typ ingen jäsningstid och klara på några minuter i ugnen. Lite som scones, typ. Så givetvis går våra tekakor också snabbt att göra. Faktiskt ännu snabbare, eftersom de inte behöver jäsa. Tack vare lite fiberhusk i smeten så håller de ihop fint.

För att fiberboosta smeten lite extra och curla våra goda bakterier i tarmen så hade vi i 1 msk av vår egna fiberblandning Gut Flora Fibers i smeten också (adlink här). Och vill du slå till och köpa våra bakterier samtidigt (de funkar bra ihop med fibrerna) så kan vi rekommendera det här paketet där du kommer ner lite i pris (adlink här).

Tekaka

Du väljer förstås vad du lägger på din tekaka, men vi gjorde en med avokado + havssalt och en klassisk äggmacka. Sedan gick vi ut i majsolen och avnjöt dem på terrassen. Receptet nedan räcker till fyra stora tekakor men går fint att dubbla. Vi orkade inte äta alla utan sparade två at dem till dagen därpå. Smakade minst lika gott då!

Print

Tekakaka med fibrer

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 4 1x
Scale

Ingredienser

1 1/2 dl mandelmjöl

2 msk fiberhusk

1 msk Gut Flora Fibers

1 tsk bakpulver

2 ägg

2 msk smält kokosolja

1 dl naturell yoghurt

Instruktioner

Blanda de torra ingredienserna. Rör ner ägg, olja och yoghurt. Forma 4 bullar med händerna (underlättar om händerna är blöta) och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till bullarna och nagga ytan med en gaffel. Grädda i cirka 20 minuter på 160 grader.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.