Tekaka med fibrer – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Tekaka med fibrer

fav

I samarbete med våra egna fibrer Gut Flora Fibers från Nutrient Hunter

Du minns tekakan, visst? Tekaka var ett väldigt populärt bröd när vi var små, och sedan föll de lite i glömska (i alla fall hemma hos oss). Så när vi plötsligt fick sug på tekakor igen uppstod behovet av att uppdatera receptet. Och, inte minst, att lägga till fibrer! Sagt och gjort – tekaka med fibrer har landat!

Anledningen till att så många bakar tekakor är nog att de är så enkla att få till – få ingredienser, typ ingen jäsningstid och klara på några minuter i ugnen. Lite som scones, typ. Så givetvis går våra tekakor också snabbt att göra. Faktiskt ännu snabbare, eftersom de inte behöver jäsa. Tack vare lite fiberhusk i smeten så håller de ihop fint.

För att fiberboosta smeten lite extra och curla våra goda bakterier i tarmen så hade vi i 1 msk av vår egna fiberblandning Gut Flora Fibers i smeten också (adlink här). Och vill du slå till och köpa våra bakterier samtidigt (de funkar bra ihop med fibrerna) så kan vi rekommendera det här paketet där du kommer ner lite i pris (adlink här).

Tekaka

Du väljer förstås vad du lägger på din tekaka, men vi gjorde en med avokado + havssalt och en klassisk äggmacka. Sedan gick vi ut i majsolen och avnjöt dem på terrassen. Receptet nedan räcker till fyra stora tekakor men går fint att dubbla. Vi orkade inte äta alla utan sparade två at dem till dagen därpå. Smakade minst lika gott då!

Print

Tekakaka med fibrer

 • Av : Food Pharmacy
 • Portioner : 4 1x
Scale

Ingredienser

1 1/2 dl mandelmjöl

2 msk fiberhusk

1 msk Gut Flora Fibers

1 tsk bakpulver

2 ägg

2 msk smält kokosolja

1 dl naturell yoghurt

Instruktioner

Blanda de torra ingredienserna. Rör ner ägg, olja och yoghurt. Forma 4 bullar med händerna (underlättar om händerna är blöta) och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till bullarna och nagga ytan med en gaffel. Grädda i cirka 20 minuter på 160 grader.

Årets julklapp?

175 makalöst goda recept för en lite mer hälsosam vardag efter helgerna

KÖP DEN HÄR

Dela

Kommentarer

 1. Sofia skriver:

  Måste man ha Gut Flora Fibers?

  1. Food Pharmacy skriver:

   Nej det fungerar utan – men det är bra som en extra fiberboost.

 2. Caijsa skriver:

  Går det bra med kikärts- eller bovetemjöl i stället för mandelmjöl?

  1. Food Pharmacy skriver:

   Vi har inte testat, men det går säkert. Låt oss gärna veta hur det blir!

  2. Caijsa skriver:

   Hej igen, jag gjorde tekakor med lila delar msndelmjöl och kikärtsmjöl . De såg fina ut men hade konsistens av Wettexdukar. Lite svampiga. Kanske pga de två äggen?

 3. kan man göra den utan yoghurt?
  typ kokosmjölk/grädde?
  mvh Lsia

  1. Food Pharmacy skriver:

   Vi har inte provat, men det kan säkert gå. Låt oss gärna veta hur det blir om du testar!

 4. Hej! Ni postar nästan alltid recept med ägg i. Finns det möjlighet att tipsa om substitut för det? Många som äter cleant som inte käkar ägg 🙂

Comments are closed.

Kommentera

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.