Asiatisk jordnötsbiff med grillad sesamkål – Food Pharmacy

Dietistens val, Recept

Post image
fav

Asiatisk jordnötsbiff med grillad sesamkål

fav

De här fantastiskt goda biffarna passar precis lika bra att lägga på grillen som att tillaga på spisen. Oavsett tillagningsmetod – gör dessa snarast!

I receptet ingår också vitlök (1 klyfta), potatismjöl (3 msk), japansk soja, chiliflakes, salt, peppar och rapsolja, så bra om du ser till att ha det hemma. Vill du ha en mer matig rätt så kan vi tipsa om att det är jättegott med rostad sötpotatis!

Print

Asiatisk jordnötsbiff med grillad sesamkål

  • Av : Dietistens Val c/o Food Pharmacy
  • Portioner : 4 1x
Scale

Ingredienser

1 stor spetskål, eller färsk vitkål

1 msk sesamolja

3 dl kokta svarta bönor (1 tetra á 380g, sköljda)

1 dl rostade jordnötter

100 gram grillost eller halloumi

1 1/2 dl majonnäs

Salladslök och ev. sockerärtor

Lime

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär kålen i stora skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Ringa på sesamolja och soja och grilla i ugn ca 20 min tills kålen får fin färg.
  4. Mosa bönorna grovt med en gaffel i en skål.
  5. Hacka nötterna grovt och häll ner i skålen ihop med potatismjöl, 2 tsk soja, 1 tsk chiliflakes och 1 msk rapsolja
  6. Riv osten grovt och vitlöken fint och tillsätt i skålen. Blanda och forma smeten till biffar (4 stora eller 8 mindre) och stek i en panna med olja, ca 4 min på varje sida.
  7. Blanda majonnäs med 1 msk soja.
  8. Lägg kålen på tallrikar, lägg på biffen, ringla på sojamajonnäs och strö över hackad salladslök. Servera gärna med en klyfta lime.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.