Vit fisk med varm sparris, avokado och ruccola – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Vit fisk med varm sparris, avokado och ruccola

fav

Ibland händer det. Att man trillar över ett recept som man vet vid första tuggan att man kommer återkomma till år efter år. Får vi därför presentera vit fisk med varm sparris, avokado och ruccola. Och citron, senap och honung som pricket över i:et.

Kan du förresten lova oss en sak? Att du inte läser receptet nu och tänker: men vit fisk och sparris, vad är grejen? Det här är nämligen grejen – det är bland det enklaste, godaste och fräschaste fiskrecept vi gjort på mycket länge. Den oerhört lyckade smakkombon olivolja+citronzest+honung ihop med grönsakskombon sparris+avokado+ruccola blev total succé. Originalreceptet kommer härifrån men i vanlig ordning kunde vi inte hålla oss ifrån att göra några små näringsjägarjusteringar.

Många drar sig för att laga fisk och är rädda för att fisken ska bli för torr och tråkig. Om du känner igen dig så vill vi tipsa om ugnstermometern. Ugnstermometern är kanske det viktigaste redskapet när du tillagar fisk. När innertemperaturen är 56°C så vet du att fisken är toppen. Känns typ som att fuska att använda ugnstermometer, lite som att langa upp en miniräknare på matteprovet. Fast ännu bättre.

Och gud vad vi inte saknade potatis eller ris till den här rätten. Har man en riktigt god tillagad fiskbit med grönsaker pressade i en fräsch dressing framför sig på tallriken, så har man allt man behöver.

Print

Vit fisk med sparris, avokado och ruccola

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 4 1x
Scale

Ingredienser

4 vita fiskfiléer

1 msk smör eller kokosolja

1 msk + 1 tsk dijonsenap

salt & svartpeppar

1 citron

1 bunte sparris

1/2 tsk honung

1/2 dl olivolja

1 avocado

1 påse ruccola

Instruktioner

Fisk i ugn trivs på medelhög värme, så sätt den på 150°C. Lägg dina fiskfiléer i en ugnsfast form och pensla alla sidorna med 1 msk flytande kokosolja eller motsvarande mängd smör. Pensla bägge sidorna med senap och krydda med salt och peppar. Avsluta med att riva citronzest (skal) från en citron över fisken. Ställ fisken i ugnen och låt stå tills den “faller sönder” lätt, cirka 10 minuter (men använd gärna termometer, läs mer i texten ovanför).

Medan fisken står i ugnen så kan du steka sparrisen och förbereda salladen. Stek sparrisen i en klick smör eller kokosolja, gärna i en gjutjärnspanna. Vänd på dem några gånger och salta.

Pressa halva citronen i en skål (andra hälften kan du pressa över fisken när den är färdig) och blanda med honung, 1 tsk senap och 1/2 dl olivolja. Vispa och smaksätt med salt och peppar. Skär avokadon fint och blanda med dressingen och ruccolan.

Servera fisken med grönsakerna!

 

Fler fiskrecept på FP:

Somrigt fiskrecept med ljuvlig örtsås

Het vit fisk i lök- och tamarisås

För medlemmar:

Häng med på vår första cook along!

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.