Golden Freakshake – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Golden Freakshake

fav

I sommar kommer vi gå bananas på vår golden freakshake. En milkshake med extra allt, dvs guldmjölk, lättvispad grädde, fruktspett och chokladbollar.

Det här receptet såg dagsljuset första gången för några år sedan när vi blev inbjudna att göra ett samarbete med H&M’s cafésatsning It’s Pleat. It´s Pleat ville göra en tillfällig kollektion med fika, och först ut var inga mindre än Food Pharmacy. Vi grävde i arkivet och hittade den här artikeln. Alltså hur skön är Lina? Älskar att vi valde just den här bilden som pressbild!

Näst längst till vänster ser vi Victoria Nordström – matstylist, kock och vän – som hjälpte oss att ta fram receptet. Vi bad henne gräva i arkivet och lyckligtvis så hittade hon det! I receptet ingår bland annat ett fruktspett och är du på riktigt galet humör så sätter du en chokladboll på det. Får vi då föreslå att du gör våra chokladbollar? Du hittar receptet här (original), här (med extra fibrer) och här (med popcorn).

Jo, en sak till! Originalreceptet innehöll vispad kokosgrädde men nu när vi provade att göra den hemma så insåg vi att det var betydligt enklare att få till den där lyxiga gräddtoppen på vanlig vispgrädde. Den väger helt enkelt inte lika mycket. Så, äter du vanlig grädde så rekommenderar vi att köra på det. Äter du inte vanlig grädde, ja då kommer det smaka alldeles utmärkt med vispad kokosgrädde (även om det inte blir riktigt lika snyggt).

Print

Golden Freakshake

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 glas 1x
Scale

Ingredienser

Golden milkshake

1 msk gurkmejapulver

1 tsk kanel

1 tsk kardemumma

1 krm vanilj

1 krm svartpeppar

5 dl valfri mjölk

1 dl frusen mango

1/2 frusen banan

Fruktspett

1 st träspett

1 st FP chokladboll

1 st färsk jordgubbe 

1 skuren bit ananas

1 st blåbär

Extra topping

1 dl vispbar kokosgrädde, popcorn och kokosflingor (frivilligt)

Instruktioner

Börja med att vispa grädden och montera fruktspettet. Lägg kryddor, mjölk och mango i din blender (och gärna någon isbit också om du har?). Mixa tills helt slätt. Häll upp i ett stort glas. Dekorera med vispad grädde, fruktspett, popcorn (frivilligt) och kokosflingor (frivilligt).

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.