Hemmagjord barbequesås utan socker – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Hemmagjord barbequesås utan socker

fav

Hemmagjord barbequesås? Ja, varför inte. Eftersom det är svårt att hitta barbequesås utan tillsatt socker i affären så tänkte vi bjuda dig på vårt hemliga recept på barbequesås utan socker som vi alltid gör när vi ska grilla.

Den här såsen kokar du ihop på 30 snabba minuter. Den passar både som sås vid sidan om, marinad eller glaze att pensla på medan du grillar. En barbequesås ska smaka både sött, starkt och rökigt. Tack vare vitlöken, chilin, ingefäran, dadlarna och den rökta paprikakryddan så gör den här såsen det.

Så, vad ska du äta till? Testa gärna att pensla såsen på grönsaker såsom fänkål, spetskål och zucchini. Kanske servera dem med lite färskpotatis som du antingen kokar eller rostar i ugnen och slungar i en örtvinegrette gjord av olivolja, citron, hackad persilja, hackad gräslök, salt och peppar? En perfekt grilltallrik enligt oss!

Print

Egen barbequesås sötad med dadlar

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 burk 1x
Scale

Ingredienser

1 lök

4 vitlöksklyftor

1 förp (à 400 g) krossade tomater

1/2 förp (à 400 g) passerade tomater

4 dadlar

4 soltorkade tomater

½ färsk röd chili

¼ dl äppelcidervinäger

1/2 msk rökt paprikapulver

1 tsk malen ingefära

1 klick smör eller motsvarande mängd kokosolja att steka i

Instruktioner

Hacka lök och vitlök. Låt svettas i en kastrull i lite smör/olja i några minuter. Hacka dadlarna tomaterna och chilin och lägg i dem samt resten av ingredienserna i kastrullen. Låt såsen puttra under lock i 30 minuter. Ta av kastrullen från pannan och låt svalna 10, innan du häller över den och mixar den en blender. Häll över på en burk och låt svalna. Förvara i kylskåp.

Fler recept på temat grill:

Grillad pak choi med sommarmarinad

Grilla grönt i sommar

3 goda saker att grilla på Valborg (istället för marshmallows)

Tre dippsåser till sommarens grillkvällar

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.