Jordgubbssallad med chili, basilika och lime – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Jordgubbssallad med chili, basilika och lime

fav

Här har du den, sommarens sallad! Du snor ihop den på tre röda, den innehåller säsongens jordgubbar och är magiskt god. Ät den som en sallad eller som en trevlig side kick till grillat.

Jordgubbar i sallad är faktiskt lite av en favorit. I den här salladen smaksätter vi den med basilika, men det går precis lika bra att byta ut basilikan mot koriander om du vågar.

Jordgubbar är svåra att odla och väldigt känsliga för konkurrens av ogräs och angrepp av olika skadegörare, till exempel insekter och mögel. Därför använder många jordgubbsodlingar sig av stora mängder växtskyddsmedel. Hoppa aldrig över att tvätta jordgubbarna noggrant! Enligt Livsmedelsverkets rapport från 2016 innehöll 27 av 30 prover på just jordgubbar bekämpningsmedel, och ett av proven innehöll sex olika bekämpningsmedel. Halterna i Sverige är enligt undersökningar under de tillåtna gränsvärdena men innehåller fortfarande pesticider.

Print

Jordgubbssallad med chili, basilika och lime

500 g jordgubbar

1 förp (à 390 g) gröna linser

1 röd chili

1 kruka färsk basilika

1 lime, rivet skal och saft

1 msk olivolja

1 msk honung

salt & nymalen svartpeppar

1 förp fetaost (à 150 gram)

  • Av : Food Pharmacy

Ingredienser

Tvätta jordgubbarna och skär dem i kvartar. Häll av linserna och skölj dem. Hacka chilin och basilikan. Blanda i en stor skål. Rör ihop lime (ink limeskal), olivolja, honung, salt och peppar och ringla över salladen. Smula fetaosten över salladen.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.