Potatissallad med rostade senapsfrön, fänkål och rädisor – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Potatissallad med rostade senapsfrön, fänkål och rädisor

fav

Potatissallad med rostade senapsfrön, fänkål och rädisor, någon? Hörde vi ett rungande ja på den?

Vi älskar kall potatissallad! Dels för att potatisarna kommer mer till sin rätt när de är nedkylda (mer fibrer) men också för att det är bland det somrigaste vi kan komma på. Eftersom båda potatisarna och dressingen kan kokas och förberedas redan två dagar i förväg, så innebär den här salladen minimalt med jobb också.

Receptet har vi hittat på ett av våra favoritkonton, och det här är vår version.

Print

Sommarens godaste potatissallad

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 4 1x
Scale

Ingredienser

1 msk korianderfrön

2 tsk svarta pepparkorn

12 färskpotatisar, skrubbade

8 vitlöksklyftor (6 krossade + 2 finrivna)

1 citron (skal + citronsaft)

salt & svartpeppar

1/2 dl olivolja, plus mer för servering

1 matsked svarta eller bruna senapsfrön

1 liten fänkålslök, tunt skivad

2 rädisor, tunt skivade på en mandolin

1 klick smör eller kokosolja att steka i

Dillkvistar (för servering)

Instruktioner

  1. Skrubba potatisen. Lägg i en kastrull och låt koka upp med kryddorna, krossad vitlök, salt och 1 liter vatten. Sänk värmen och låt sjuda under lock i cirka 15 minuter (känn efter med sticka när potatisarna är klara).
  2. Häll av vattnet och kryddorna. Låt potatisen svalna och skiva sedan upp den i skivor.
  3. Vispa riven vitlök, peppar, olja, rivet citronskal och 1 msk citronsaft i en stor skål. Smaka av med salt och peppar.
  4. Tillsätt potatis i skålen och blanda försiktigt. Smak av med salt och peppar om det behövs.
  5. Ställ en finmaskig sil över en liten skål som tål värme. Värm 2 msk smör (eller kokosolja) i en stekpanna. Tillsätt senapsfrön och vänta tills de börjar poppa, cirka 1 minut. Häll omedelbart oljan genom silen i skålen. Lägg senapsfrön åt sidan och låt senapsolja svalna något.
  6. Blanda fänkål, rädisor, senapsolja, senapsfrön, och 1 msk citronsaft i en stor skål.
  7. Lägg upp den skivade potatisen på en tallrik och addera fänkålen och rädisorna. Dekorera med några dillkvistar.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.