Cookie Dough – recept på kakdegsbollar – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Cookie Dough – recept på kakdegsbollar

fav

Hur kan bloggen sakna ett recept på cookie dough? Precis detta frågade vi oss också nu i veckan. Vi som vid det här laget ändå anser oss vara något av experter på just raw food-bollar, har tydligen helt missat att ta fram ett bra recept på kakdeg.

Detta var en miss som vi givetvis var tvungna att rätta till med omedelbar verkan. Frågan vi ställde oss: Hur fel kan det bli om man blandar havregryn, lite nötsmör, vanilj, kokosolja, honung, salt och mörk choklad? Svaret som låg i vår bakbunke mindre än fem minuter senare: Inte ett dugg fel, förstås. Utan tvärtom, alldeles jätterätt.

Kakdeg och smet har faktiskt alltid varit vår melodi. Redan som små älskade vi att baka med målet att slicka slickepotten ren så fort mamma vände ryggen till. Vi tänkte nog att det där behovet skulle växa bort tids nog. Det gjorde det inte. Det blev bara starkare och starkare.

cookie dough

Viktigt meddelande till allmänheten! Får du inte tag på chokladknappar med tillräckligt mycket kakao i till din cookie dough så ska du inte drabbas av panik. Köp istället mörk choklad som du sedan hackar i mindre bitar. Mvh lösningsorienterade receptutvecklare

Print

Cookie Dough – recept på kakdegsbollar

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : ca 8 stycken 1x
Scale

Ingredienser

1 dl havregryn

1/2 dl nötsmör (vi använde jordnötssmör)

1 1/2 msk honung

1/21 msk kokosolja

1/2 tsk vaniljpilver

1 knivsudd havssalt

1/2 dl mörka chokladknappar (70%)

Instruktioner

Börja med att mixa havregrynen till ett smul. Lätt ner allt förutom chokladknapparna och mixa igen. Blir smeten för torr har du i mer nötsmör eller kokosolja. Vill du ha smeten sötare har du i mer honung. Avsluta med att lägga ner chokladknapparna och mixa snabbt. Rulla till bollar och ställ i kylen.

Fler recept på bollar à la Food Pharmacy:

Världens godaste chokladbollar med fibrer

Morotskaksbollar

Professor Lars äppelkaksbollar

Äpple- och kanelboll med havtorn

Vansinnigt goda tahinibollar med kokos, cashewnötter och dadlar

Rosa jordgubbsbollar på tre ingredienser

Filosofens kanelbollar

Fredagsmys mitt i veckan: bovete- och kokosbollar med chokladtäcke

Tarmflorans chokladbollar med jordgubbar

Matchabollar med kokos och citron

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.