Vill du också leva i mer flow? – Food Pharmacy

Helena Önneby

Post image

Vill du också leva i mer flow?

Jag brukade ha en lista i min telefon som hette: ”Lustlistan”. Där hade jag skrivit upp saker som jag bestämt mig för var lust- och glädjefyllda för mig. Tanken var att när jag hade tid över så kunde jag gå in på listan och plocka en grej att göra för att fylla tiden. Är inte det lite galet? 

Som att det jag älskat någon gång eller hade en sinnebild av att vara ”härligt” skulle fylla mig med energi och glädje i framtiden. Som att jag inte skulle kunna känna in det i stunden. Och troligen var det så. Jag var så disconnectad med mig själv att det bästa jag kunde åstadkomma var att ta något från listan i hopp om att det skulle göra mig glad eller tillfreds. 

Men det tråkiga med att plocka upp något idag som du för längesen bestämde dig för att du gillar är att du missar alla möjligheter som ligger framför dig idag. Hjärnan är kreativ och har en fantastisk fantasi men den kommer aldrig kunna tänka ut alla möjliga alternativ på vad som kan hända härnäst. När vi släpper taget om hur ”en fantastisk sommar”, ”en ledig dag” eller ”frihet” ser ut öppnar vi upp för oändliga möjligheter. 

När vi vågar stanna upp och lyssna in kan vi få vägledning till något helt nytt. Eller så följer vi flow och ser vart det för oss. Den där personen som hör av sig med den där roliga idéen, vädret som snabbt växlade, kreativiteten som började flöda eller så stannar vi bara precis där vi är och tar in allt det som finns omkring oss precis just nu. Det som var återhämtande för tre år sedan behöver inte nödvändigtvis vara det idag. Det som du tyckte var roligt när du var yngre kanske inte ger samma känsla idag. 

Jag har under det senaste året fördjupat min egen relation med min intuition och hjälper idag andra människor med detsamma genom s.k. Inner Voice Sessions. Det är så häftigt att möta så mångas intuition och få bekräftelse på att vi alla faktiskt hänger ihop, att vi är guidade och att livet kan föra oss i oväntade och underbara riktningar när vi bara tillåter det. Min hjärna är stark och vill ofta ha kontroll, men varje gång jag övar på att släppa taget och lyssna inåt så blir jag alltid positivt överraskad. 

Det är också min intention för den här perioden i mitt liv. Flow. Att inte planera så mycket utan låta dagen få bli som den vill. Låta tiden får expandera eller röra sig som den vill. Vill du också prova? 

Här är en enkel praktik för att känna in vart din intuition vill guida dig till just nu: 

  • Sätt dig ner och ta några djupa andetag
  • Lägg vänster hand på hjärtat och höger hand på magen 
  • Sänd din uppmärksamhet ner i kroppen, till den plats du haft kontakt med din intuition förut 
  • Andas ut och blås bort alla tankar 
  • Ställ frågan: Vad skulle jag älska/ behöva/ vilja göra just nu? 
  • Lyssna inåt och fortsätt att andas ut (känslor, färger, ord, förnimmelser, bilder eller kanske en stark lust att göra något) 

Om inget kommer, stanna bara och andas. Titta på himlen, träden och fåglarna och vet att du alltid är guidad. Att göra ingenting för en stund är också att leva. 

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.