Gurklimonad med mynta och lime – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Gurklimonad med mynta och lime

fav

Nej, tryckfelsnisse har inte varit framme. Det här är nämligen inte ett recept på lemonad utan på limonad, dvs med lime istället för citroner. Otroligt gott, törstsläckande och svalkande!

Än är inte sommaren slut! Även om termometern sjunkit några grader den senaste veckan och det börjar bli att glesare mellan segelbåtarna på skäret, så blommar dahlian på terassen och solen värmer faktiskt riktigt gott. Så fritt fram att röra ihop den här törstsläckande megahitten.

Många andra recept på limonad görs på sockerlag, men här har du vår egna variant med gurka, lime och sparsamma mängder honung. Så fräsch och uppfriskande! Att gurkan på bilden plockats från vårt egna växthus gör förstås inte upplevelsen sämre, men absolut inget måste.

Print

Gurklimonad med mynta och lime

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 kanna 1x
Scale

Ingredienser

4 limefrukter

2 msk honung

1 dl myntablad

1/2 gurkja

1 1/2 liter vatten

1 skaft med mynta som dekoration

is

Instruktioner

  1. Pressa limen och rör samman med honungen (honung kan lösas upp i 1 dl varmt vatten innan).
  2. Rör ner myntablad och vatten.
  3. Låt dra ett par timmar i kulen.
  4. Före servering: Skiva gurkan på längden med en osthyvel och blanda ner den och is.
  5. Stick ner myntakvisten (eller två).

Fler dryckesförslag från FP:

Dela

Kommentera

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.