Kräftskiva på en plåt med kantareller, dillpesto och rostade hasselnötter – Food Pharmacy

Dietistens val, Recept

Post image
fav

Kräftskiva på en plåt med kantareller, dillpesto och rostade hasselnötter

fav

Det här recept är till dig som älskar kräftskiva men som ogillar pillet. Eller om du bara råkar tycka om kombinationen kräftor, dill, ost och kantareller – då är det här receptet också något för dig!

Print

Kräftskiva på en plåt med kantareller, dillpesto och rostade hasselnötter

  • Av : Dietistens Val c/o Food Pharmacy
  • Portioner : 4 1x
Scale

Ingredienser

1 butternut pumpa

600 g rödkål

1 1/2 dl hasselnötter

1 rejäl bunt färsk dill

1 klyfta vitlök

50 g Västerbottensost

200 g kantareller

200 g kräftstjärtar

Att ha hemma:

Rapsolja Salt & peppar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Dela och kärna ur pumpa och dela den i mindre bitar (japp, skalet ska vara kvar). Dela rödkål i mindre klyftor och lägg på en plåt med bakplåtspapper ihop med pumpan. Ringla på olja och rosta i ugn i cirka 20 minuter.
  2. Rosta hasselnötterna i en torr panna och mixa sedan 1/2 dl av nötterna med dill (spara några kvistar till garnering), vitlök och 1 dl olja. Riv hälften av osten fint och blanda ner i peston och smaka av med salt och peppar. Späd eventuellt med lite vatten.
  3. Dela kantareller, lägg i en torr panna och låt vätskan ångas av på medelvärme. När vätskan är borta, tillsätt lite olja, salt och peppar och fräs tills de får lite färg.
  4. Ta ut plåten ur ugnen, strö över kantareller, avrunna kräftstjärtar, resten av hasselnötterna och osten (som gärna kan hyvlas över). Ringla på dillpesto, lägg på några dillkvistar och servera direkt från plåten. Gärna med ett gott bröd att doppa i dillpeston om det blir något över!

 Detta är ett gästinlägg. Eventuella åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.