Minipajer till din kräftskiva med dill och västerbottenost – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Minipajer till din kräftskiva med dill och västerbottenost

fav

Ingen riktig kräftskiva utan en västerbottenpaj, eller vad säger du? Får vi då föreslå att du provar våra minipajer med quinoa, dill och västerbottenost? Det här receptet från vår insta var så överraskande gott och enkelt!

Av alla ”nyttiga” recept på västerbottenpaj som vi provat genom åren så är det här i särklass det bästa – dessa minipajer med västerbottenost till augustis kräftskiva är en framtida klassiker! När vi läste receptet första gången trodde vi att vi skulle sakna pajdegen men det gjorde vi verkligen inte. Tvärtom så kom örterna och sältan från osten fram så mycket bättre när de slapp konkurrensen från det tävlingsinriktade pajskalet.

Ett så himla enkelt och gott recept på minipajer till din kräftskiva med västerbottenost som du bara måste prova! Vi använde en sådan där stor ugnsform med nio hål för muffins i, men det går säkert lika bra att använda vanliga muffinsformar.

Slutsatsen är att en kräftskiva inte alls behöver vara näringsfattig. Tvärtom finns det mängder av chanser att lägga till grönsaker, örter och fibrer. Utan att på den sakens skull göra avkall på smaken.

Print

Minipajer till din kräftskiva med dill och västerbottenost

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 8 minipajer 1x
Scale

Ingredienser

2 dl kokt quinoa

20 g spenat

10 g dill och persilja

1 dl riven västerbottenost

4 ägg

1/2 tsk örtsalt

1 dl valfri mjölk

nymalen svartpeppar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader, gärna varmluft.
  2. Använd antingen vanliga muffinsformar eller en muffinsform.
  3. Häll i en rågad matsked quinoa i varje fack, toppa med spenat, dill, persilja och riven västerbottenost.
  4. Vispa ihop ägg, örtsalt, valfri mjölk och svartpeppar och fördela jämnt i alla muffinsformar.
  5. Baka i ugnen i 20-30 minuter.
  6. Klart!

Fler recept till kräftskivan:

Våra bästa recept och tillbehör till kräftskivan

Kronärtskocka med dill och vegansk dillmajo till kräftskivan

Glutenfritt rostbröd med fibrer och valmofrön

Magiskt snabb, enkel och god pajdeg gjord på kikärtor

Dela

Kommentarer

  1. Mmmm, låter mumsigt! Men jag måste fråga- okokt quinoa??
    Kram Tove

    1. Food Pharmacy skriver:

      Kokt!

  2. Färsk eller fryst spenat? Och hackar ni den eller lägger i ett eller flera hela färska blad?

    1. Food Pharmacy skriver:

      Färsk, och vi lägger i hela blad 💚

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.