Tapenad med oliver, kapris och vitlök – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Tapenad med oliver, kapris och vitlök

fav

I år provade vi något annat än smör och ost till brödet på vår kräftskiva, nämligen en tapenad med oliver, kapris och vitlök. Sältan visade sig passa alldeles perfekt till de andra tillbehören. En riktig hit!

Viktigaste ingrediensen i en tapenad är ju som bekant oliver, och i det här receptet använder vi gröna. En vanlig tapenad görs ofta på sardeller, men vi tycker att en tapenad med oliver, kapris och vitlök fungerar precis lika bra (om inte ännu bättre).

Här kommer en plain variant men du kan med fördel smaksätta den med till exempel pressad citron, vitpeppar eller olika örter (exempelvis basilika, timjan, rosmarin, oregano).

Vi älskar tapenad och kan inte förstå varför det dröjt så här många år innan vi delade ett recept på det här på bloggen eller på vår insta? Förlåt för detta.

Print

Tapenad

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 skål 1x
Scale

Ingredienser

3 dl gröna urkärnade oliver

1 msk kapris

1 vitlöksklyfta

1/2 dl olivolja

Instruktioner

Mix it baby!

Fler goda röror från Food Pharmacy:

Vegansk skagen och gubbröra till midsommar

Äppelig tonfiskröra (utan tonfisk)

Potatisfritters med cashew- och persiljeröra

Sloppy Joes med linsröra

Rödbetsröra med färsk timjan och vitlök

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.