Basrecept: Snabb och enkel vegetarisk stroganoff – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Basrecept: Snabb och enkel vegetarisk stroganoff

fav

I veckans podd pratar vi om vikten av basrecept. Basrecept? Jo, en vanlig fråga som vi får här på bloggen är hur sjutton man går från tanke till handling. Folk har blivit inspirerade att börja jaga mer näring och fått upp ögonen för hur stor skillnad maten kan göra för välmåendet… Men, de vet inte hur de ska komma igång?

Vi tänker att det är dags att börja dela lite basrecept på bloggen. Middagar som du kanske redan lagar till familjen men med några små justeringar. Som en stroganoff utan korv, till exempel.

Och direkt när vi skrev det så känner vi att vi måste rätta oss själva. För den här stroganoffen är bara utan korv om du vill ha den utan korv. Det går precis lika bra att börja med att bara addera linser till receptet, och nöja sig så. Steg två kanske kan vara att halvera mängden korv? Och plötsligt, några månader senare, står en helt vegetarisk stroganoff på bordet som alla i familjen äter av. Börjar du förstå hur vi jobbar? Med babysteps! Små steg är bättre än inga steg alls. Att addera en ny nyttig råvara till receptet räcker långt i början.

Så här kommer helt enkelt vårt bästa recept på vegetarisk stroganoff, med eller utan korv. Fast då blir den ju inte vegetarisk, förstås. Men du kanske får nöja dig så i början?

Print

Basrecept: Snabb och enkel vegetarisk stroganoff

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 4 1x
Scale

Ingredienser

1 st gul lök, hackad

1 vitlöksklyfta, finhackad

1 klick smör eller kokosolja (att steka i)

1 msk tomatpuré

1 msk dijonsenap

400 g krossade tomater med örter

1 dl torkade röda linser

1 dl vatten

1 dl grädde eller valfritt växtbaserat alternativ

salt & peppar

Till servering:

Svart ris, durrakorn eller bovete

Instruktioner

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Hetta upp smör eller olja i en stekpanna och bryn lök och vitlök.
  3. Tillsätt tomatpuré oh stek under omrörning någon minut.
  4. Addera senap, krossade tomater, röda linser (glöm inte skölja dom först), vatten och grädde. Låt allting sjuda tills linserna är genomkokta, cirka 10 minuter. Späd med ytterligare vatten vid behov. Glöm inte att smaka av med salt och peppar.
  5. Servera stroganoffen med ris och en stor sallad.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.