Glutenfria blinis med tångrom – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Glutenfria blinis med tångrom

fav

Hemmagjorde blinis gjorda på bovetemjöl är enkla att göra och smakar så gott! Om du är på jakt efter ett roligt och gott recept på canapéer, så är det här verkligen att rekommendera.

Idag valde vi att toppa dem med yoghurt, tångrom och färsk dill, men det finns givetvis mängder av andra saker som du kan lägga på en blini. Tänker högt nu: lax och avokado, pocherat ägg och picklad rödlök, tomatsalsa och fetaost.

Print

Glutenfria blinis med yoghurt och tångrom

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 4 1x
Scale

Ingredienser

Blinis

80 g bovetemjöl

1 tsk bakpulver

150 ml valfri mjölk

2 äggvitor

1 klick smör att steka i

salt & svartpeppar

Pålägg

valfri yoghurt

tångrom

färsk dill

Instruktioner

  1. Blanda ihop bovetemjöl, bakpulver, en nypa salt, nymalen svartpeppar och mjölk i en stor skål tills du får en smidig smet utan klumpar.
  2. Vispa äggvitorna hårt i en separat skål, vänd ner dem försiktigt i smeten.
  3. Smält lite smör i en stekpanna. Stek små pannkakor (cirka 3 cm i diameter) precis som du steker vanliga pannkakor – först på ena sidan och sedan på andra. Ställ åt sidan och låt svalna.
  4. Klicka på en klick yoghurt, tångrom och avsluta med lite färsk dill. Servera!

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.