Kimchiramen med tofu och broccoli – Food Pharmacy

Dietistens val, Recept

Post image
fav

Kimchiramen med tofu och broccoli

fav

En värmande och enkel nudelbuljong är som en varm kram. Eftersom kålen är fermenterad är inte bara hållbarheten lång, utan den bidrar också med välgörande mjölksyrabakterier som gör det lättare för kroppen att ta upp järn ur den mat vi äter och främjar en hälsosam tarmflora.

Dessutom är ju själva kålen en fiberrik grönsak – alltså sådant vi generellt gärna får äta mer av! Det här receptet kommer från vår nya bok Grönare middagar – Gott, nyttigt, enkelt.

Print

Kimchiramen med tofu och broccoli

  • Av : Dietistens Val c/o Food Pharmacy
  • Portioner : 4 1x
Scale

Ingredienser

6 dl kimchi

1 msk misopasta

1 msk gochujangpasta

300 g fast tofu

1 broccoli (300 g)

200 g ramennudlar, eller andra nudlar

3 salladslökar

1 msk sesamfrön

Att ha hemma:

1 msk japansk soja

2 tsk honung

1 msk sesamolja 

Instruktioner

1. Häll kimchin i en gryta och fräs ihop med miso, gochujang, soja och honung någon minut. Tillsätt 8 dl vatten och låt koka ca 5 minuter.

2. Skär tofun i mindre bitar och rör ner i grytan. Låt koka några minuter till. 

3. Ansa och skär broccoliblomman i mindre buketter. Skär stammen i smala strimlor. 

4. Tillsätt nudlarna i grytan och låt koka ca 3 minuter. Häll i broccolibuketterna när 1 minut återstår för nudlarna.

5. Häll upp kimchinudlar med buljong i skålar, toppa med broccolistrimlorna, skuren salladslök, sesamfrön och droppa över sesamoljan. 

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.