Tonfisksallad med senapsdressing och kikärtskrutonger – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Tonfisksallad med senapsdressing och kikärtskrutonger

fav

Matiga lunchsallader, finns det något bättre? Vi är i alla fall två stora fan. Denna tonfisksallad med senapsdressing kanske inte låter så spännande men faktum är att vi stönade högt (jodå, det händer) när vi åt den.

Vad är det egentligen som gör den här salladen så god? Enligt oss är det kombon av de krispiga grönsakerna, senapsdressingen och de frasiga krutongerna. Dessutom är den fin att titta på och innehåller många olika färger!

Vi gör oftast vår majonnäs själv! Det finns ett grymt recept i vår kokbok, du hittar den här. Men för dig som inte orkar, hinner eller vill så har du en bra vegansk majonnäs på burk som vi kan gå i god för här.

Print

Tonfisksallad med senapsdressing och kikärtskrutonger

  • Av : Food Pharmacy
Scale

Ingredienser

Kikärtskrutonger

2 dl kikärtor

2 msk olivolja

1 vitlöksklyfta, pressad

Sallad

1 vårlök, finhackad

2 msk majonnäs

1 msk dijonsenap

1 msk äppelcidervinäger

salt & svartpeppar

1 förp tonfisk i vatten, avrunnen

¼ liten rödkål, grovt hackad

100 g sockerärtor, grovt hackade

1 stor näve färsk basilika

½ citron (skal och saft)

Instruktioner

Kikärtskrutonger

Sätt ugnen på 150 grader. Häll av och skölj kikärtorna. Låt dem rinna av. Vänd runt dem med olivolja, pressad vitlök och salt i en ugnsform. Rosta i mitten av ugnen i 20 minuter, tills kikärtorna fått fin färg. Rör om då och då.

Tonfisksallad

Blanda lök, majonnäs, senap och vinäger i en bunke. Salta och peppra. Rör ner tonfisken, finfördela den med en gaffel. Addera kikärterna, rödkålen, sockerärterna och basilikan. Blanda ner rivet citronskal, citronjuice och olivolja. Smaka av med salt och peppar.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.