Höstens regnbågssallad med kimchivinegrette – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Höstens regnbågssallad med kimchivinegrette

fav

Vi fick lust att testa något nytt med kimchi, så vi gjorde en fermenterad kimchivinegrette och serverade den tillsammans med en regnbågssallad. Okej då, vi masserade grönsakerna i sesamfrön som vi hade rört ihop med lite sesamolja också. Och så toppade vi allt med rätt mycket färsk koriander. Om det blev gott? Finns det ris i Kina?

Vi försöker ju alltid att tänka på vilka grönsaker som är i säsong och hittade massa spännande saker när vi kollade in den här listan, bl a blomkål. broccoli, bönor och ärtor, kålrot, pumpa, rotselleri, zucchini, fänkål, morötter, jordärtskocka, paprika, tomater och kantareller.

Till dagens sallad valde vi blomkål, broccoli, fänkål, morötter och paprika i två olika färger. Det gav en fin palett (totalt sex färger) och smakade gott tillsammans. Vi skivade grönsakerna fint på mandolinen (går lika bra med osthyvel) och blandade dem. Sedan masserade vi dem i 2 minuter i vår hemmagjorda sesamdressing.

Och sist men inte minst så ringlade vi över vå kimchivinegrette för att addera de goda bakteriena.

Print

Höstens regnbågssallad med kimchivinegrette

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 4 1x
Scale

Ingredienser

1 morot

1 liten broccoli

1/4 blomkål

1 röd paprika

1 gul paprika

1 fänkål

färsk koriander

2 msk sesamolja

3 msk sesamfrön

2 dl kimchi

1/2 dl olivolja

2 msk fisksås

1 msk äppelcidervinäger

2 msk vatten (mer vid behov)

salt

Instruktioner

  1. Tvätta grönsakerna och skär dem i tunna skivor. Blanda dem i en skål.
  2. Rör ihop sesamfröna och sesamoljan. Häll oljan över grönsakerna och massera dem i 1-2 minuter. Salta efter tycke och smak.
  3. Lägg ingredienserna till vinägretten i en blender och kör tills lent och mjukt.
  4. Ringla över salladen.
  5. Toppa med färsk koriander.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.