Sötpotatistortilla med kanel och ingefära – Food Pharmacy

Dietistens val, Recept

Post image
fav

Sötpotatistortilla med kanel och ingefära

fav

Gör en stor form till helgfrukost eller som snabb lunch. Spara det som blir över i kylen och ha färdigt mellanmål nästa dag. Då med retograderad stärkelse* som både ger nyttig prebiotika och långsammare kolhydrater.

Prebiotika är fibrer i maten som inte bryts ner under matspjälkningen utan följer med till tjocktarmen där den fungerar som näring till tarmbakterierna.

Print

Sötpotatistortilla med kanel och ingefära

  • Av : Dietistens Val c/o Food Pharmacy
  • Portioner : 4 1x
Scale

Ingredienser

400 g sötpotatis

8 ägg

1 msk malen ingefära

1 msk malen kanel

1 fetaost (150 g)

400 g körsbärstomater

1 zucchini
1 tsk chiliflakes

1 msk olivolja

½ tsk salt

Instruktioner

1. Sätt ugnen på 230 grader.

2. Skala och riv potatisen grovt på ett rivjärn, lägg i en ugnsform. 

3. Knäck äggen i en skål och vispa ihop med ingefära, kanel och salt.

4. Häll äggblandningen i formen, blanda och smula över fetaosten. Ställ formen i ugnen och låt stå tills äggen stannat helt och tortillan fått en fin färg, ca 20 minuter.

5. Dela tomater och zucchini. Lägg i en ugnsform, ringla över olja, salt och chiliflakes. Ställ i ugnen samtidigt som tortillan, ca 20 min. 

6. Servera tortillan nygräddad med rostade grönsaker. Eller ät som mellanmål – skär i mindre bitar och förvara i kylskåpet.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.