Sötpotatistortilla med kanel och ingefära – Food Pharmacy

Dietistens val, Recept

Post image
fav

Sötpotatistortilla med kanel och ingefära

fav

Gör en stor form till helgfrukost eller som snabb lunch. Spara det som blir över i kylen och ha färdigt mellanmål nästa dag. Då med retograderad stärkelse* som både ger nyttig prebiotika och långsammare kolhydrater.

Prebiotika är fibrer i maten som inte bryts ner under matspjälkningen utan följer med till tjocktarmen där den fungerar som näring till tarmbakterierna.

Print

Sötpotatistortilla med kanel och ingefära

  • Av : Dietistens Val c/o Food Pharmacy
  • Portioner : 4 1x
Scale

Ingredienser

400 g sötpotatis

8 ägg

1 msk malen ingefära

1 msk malen kanel

1 fetaost (150 g)

400 g körsbärstomater

1 zucchini
1 tsk chiliflakes

1 msk olivolja

½ tsk salt

Instruktioner

1. Sätt ugnen på 230 grader.

2. Skala och riv potatisen grovt på ett rivjärn, lägg i en ugnsform. 

3. Knäck äggen i en skål och vispa ihop med ingefära, kanel och salt.

4. Häll äggblandningen i formen, blanda och smula över fetaosten. Ställ formen i ugnen och låt stå tills äggen stannat helt och tortillan fått en fin färg, ca 20 minuter.

5. Dela tomater och zucchini. Lägg i en ugnsform, ringla över olja, salt och chiliflakes. Ställ i ugnen samtidigt som tortillan, ca 20 min. 

6. Servera tortillan nygräddad med rostade grönsaker. Eller ät som mellanmål – skär i mindre bitar och förvara i kylskåpet.

Dela

Food Pharmacy
Översikt

Vi använder kakor (cookies) för att kunna erbjuda dig bästa möjliga användarupplevelse på foodpharmacy.se. Kakorna lagras i din webbläsare och används för funktioner som att känna igen dig när då återvänder till siten samt hjälper vårt team förstå vilka funktioner och innehållstyper som är mest intressanta för dig och alla andra användare.

0

Tillagd i varukorgen

Inga produkter i varukorgen.