Sötpotatistortilla med kanel och ingefära – Food Pharmacy

Dietistens val, Recept

Post image
fav

Sötpotatistortilla med kanel och ingefära

fav

Gör en stor form till helgfrukost eller som snabb lunch. Spara det som blir över i kylen och ha färdigt mellanmål nästa dag. Då med retograderad stärkelse* som både ger nyttig prebiotika och långsammare kolhydrater.

Prebiotika är fibrer i maten som inte bryts ner under matspjälkningen utan följer med till tjocktarmen där den fungerar som näring till tarmbakterierna.

Print

Sötpotatistortilla med kanel och ingefära

  • Av : Dietistens Val c/o Food Pharmacy
  • Portioner : 4 1x
Scale

Ingredienser

400 g sötpotatis

8 ägg

1 msk malen ingefära

1 msk malen kanel

1 fetaost (150 g)

400 g körsbärstomater

1 zucchini
1 tsk chiliflakes

1 msk olivolja

½ tsk salt

Instruktioner

1. Sätt ugnen på 230 grader.

2. Skala och riv potatisen grovt på ett rivjärn, lägg i en ugnsform. 

3. Knäck äggen i en skål och vispa ihop med ingefära, kanel och salt.

4. Häll äggblandningen i formen, blanda och smula över fetaosten. Ställ formen i ugnen och låt stå tills äggen stannat helt och tortillan fått en fin färg, ca 20 minuter.

5. Dela tomater och zucchini. Lägg i en ugnsform, ringla över olja, salt och chiliflakes. Ställ i ugnen samtidigt som tortillan, ca 20 min. 

6. Servera tortillan nygräddad med rostade grönsaker. Eller ät som mellanmål – skär i mindre bitar och förvara i kylskåpet.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.