Syrlig pumpasmoothie – Food Pharmacy

Cecilia Davidsson, Recept

Post image
fav

Syrlig pumpasmoothie

fav

Det fina med vissa pumpasorter är att man kan äta skalet på dem, t ex Uchiki Kuri och hokkaidopumpa. Det enda du behöver vara noggrann med är att tvätta skalet ordentligt.

Så varsågod att börja tvätta, kärna ur och dela din pumpa. Rosta pumpan i bitar med 1 msk kokosolja i 150 grader i cirka 30 min. Nu är den redo att användas i receptet nedan!

Förlåt vad sa du, väger din pumpa mer än 300 gram? Då kan jag tipsa om mitt recept på min kryddiga pumpakaka som jag kommer att publicera här om två veckor! Du ser dem på bilden ovan. Visst ser de goda ut?

Print

Syrlig pumpasmoothie

  • Av : Cecilia Davidsson c/o Food Pharmacy
  • Portioner : 1 liter 1x
Scale

Ingredienser

300 g bakad pumpa (som fått svalna)

1 dl mango, fryst

½ dl havtorn, fryst

1 medjooldadel, urkärnad

4 cm färsk ingefära, skalad

1 msk ceylonkanel

2 nejlikor

1 lime, skalad + zest

½ grape (blod eller blond), skalad

4 dl vatten

1 dl kokosmjölk

Instruktioner

Mixa samtliga ingredienser i en blender på högsta hastighet i en minut.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.