Blixthavrebröd utan jäst – Food Pharmacy

Dietistens val

Post image

Blixthavrebröd utan jäst

Det här är ett typiskt ”man tager vad man haver”-recept och dessutom ett bröd som inte behöver jäsa. Rör ihop detta blixthavrebröd utan jäst och in i ugnen bara!

När man får vakna till doften av nybakat kan det ju bara bli en bra dag. Basen är havregryn som bidrar med nyttigt fullkorn och den lösliga fibern betaglukaner, som har possitiv effekt på blodfetterna och blodsockerregleringen. I kombination med nötter och frön blir detta en balanserad och bra start på dagen.

Själva är vi faktiskt rätt så usla på att följa recept, och det braiga med det här brödet är att du också kan vara det. Ta lite av vad du har hemma, men vi gissar att det är bra att hålla sig till samma mängder av gryn, frön och nötter som i receptet.

Print

Blixthavrebröd utan jäst

  • Av : Dietistens Val c/o Food Pharmacy
  • Portioner : 4 1x
Scale

Ingredienser

2 morötter

7 dl havregryn

1 dl solrosfrön

1 dl pumpafrön

1 dl rapsfrön eller sesamfrön

1 dl klippta torkade aprikoser

1/2 dl grovhackade hasselnötter

2 msk malen kanel + till topping

1/2  tsk salt 

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Riv morötterna fint och blanda med övriga ingredienser i en stor skål. Tillsätt kanel, salt och 3 dl vatten. Knåda ihop smeten med händerna och tryck sedan ut den på en plåt med bakplåtspapper, ca 2 cm tjock. Pudra på lite kanel och tillaga i ugnen ca 20 minuter eller tills brödet fått lite färg. 
  3. Nu kommer det roliga: serveringen. Du bara måste testa det här brödet med våra pålägg. Bygg ett litet berg av mosad banan, avokado och fetaost. Toppa med jordnötssmör eller messmör. Vi vet, det låter knas, men alltså vi lovar, det är så gott! 

Anteckningar

TIPS!

Pssst! Använd glutenfri havre om du behöver.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.