Glutenfri pumpapaj – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Glutenfri pumpapaj

fav

Vi har aldrig ätit pumpapaj. Inte vad vi minns i alla fall. Men så köpte vi hem en grann pumpa till Halloween och tänkte att något kul kan vi ju laga på den. Sagt och gjort, det blev en pumpapaj. Och ingen pumpapaj som helst, utan en glutenfri pumpapaj.

Medan barnen skar ut ögon och vampyrtänder ur pumpan gjorde vi en pumpapuré på pumpaköttet. Vi satte ugnen på 160 grader, skar pumpan i mindre bitar och rostade den i ugnen tills den blev mjuk. Sedan lät vi den svalna lite innan vi lade den i mixern och mixade tills helt slät. Pumpapuré!

Sedan satte vi igång med pajdegen. Den här pajdegen är glutenfri och innehåller inget socker. Alltså inget socker alls. Fyllningen gjordes också i ett nafs. Ner med pumpapurén och resten av ingredienserna i mixern. Häll över i det förgräddade pajskalet och baka i mitten av ugnen i cirka 50 minuter.

Vad du dekorerar pajen med är givetvis helt upp till dig – vi valde vispgrädde, pumpakärnorna från pumpan (som vi stekte snart med pyttelite olja och ännu mindre honung) och lingon som vi tog direkt från frysen. Glutenfri pumpapaj – världens bästa dessert!

Print

Glutenfri pumpapaj som efterrätt

  • Av : Cecilia Folkesson c/o Food Pharmacy
  • Portioner : 1 paj 1x
Scale

Ingredienser

Pajskal

2,5 dl kokosmjöl

1 dl kokosolja

3 ägg

1/4 tsk salt

Fyllning

4 dl pumpapuré (se texten ovan)

1 1/4 dl kokosgrädde eller kokosmjölk

1/2 dl lönnsirap

3 ägg

1/4 tsk salt

1 tsk kane

1 tsk mald ingefära

1/2 tsk mald muskot

1/4 tsk mald nejlika

Instruktioner

Pajskal

Sätt ugnen på 160 grader. Rör ihop ingredienserna och mixa tills degen blivit till en jämn boll. Lägg degen i kylen i cirka 20 minuter. Kavla ut mellan två bakplåtspapper och tryck ut i en pajform. Picka pajskalet med gaffel och förgrädda i ugnen i cirka 10 minuter.

Fyllning

Vispa ihop alla ingredienser. Häll fyllningen i pajformen. Grädda i ugnen på 160 grader i ca 50 minuter.

Stort recepttack till Cecilia Folkesson

Fler Halloweenrecept på bloggen:

5 skrämmande goda recept till Halloween

Pumpagnocchi till höstens Halloweenmiddag

Sk(r)äm bort barnen med äppelkäftar på Halloween

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.