Hemgjort mandelsmör – snabbt och enkelt – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Hemgjort mandelsmör – snabbt och enkelt

fav

När man pratar om november som en kall, trist och grå månad glömmer man alla dofter. Faktum är att november doftar minst lika gott som december. Näsborrarna möts av massa trevligheter som vi saknat i november: brinnande ved, kryddstarka långkok och skumbad. Och, nu senast: rostade mandlar och hemgjort snabbt och enkelt mandelsmör.

I veckan upptäckte vi nämligen ett helt hörn i skafferiet som var av naturella mandlar och bestämde oss genast för att göra en stor laddning med hemgjort mandelsmör. Först rostade vi mandlarna i 10 minuter, och sedan mixade vi dem med lite salt. Så enkelt är det nämligen! Och det blir otroligt gott.

Print

Hemgjort mandelsmör – snabbt och enkelt

  • Av : Food Pharmacy
Scale

Ingredienser

300 g mandlar

1 nypa salt

Instruktioner

Rosta mandlarna på 175 grader i 10 minuter. Mixa tillsammans med en nypa salt tills slätt. Häll över i en burk.

Anteckningar

TIPS!

Science for you! Sänk gärna temperaturen på ugnen – det är skonsammare för mandlarna. Tänk bara på att de måste stå inne lite längre än 10 minuter då.

Fler goda pålägg från Food Pharmacy:

Tapenad med oliver, kapris och vitlök

Mandelfeta – så här gör du egen

Kantarellpesto i endiveblad

Raw pesto på persilja

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.