Kryddig pumpakaka – Food Pharmacy

Cecilia Davidsson, Recept

Post image
fav

Kryddig pumpakaka

fav

I dag ska vi baka en kryddig och alldeles enastående god pumpakaka.

Print

Kryddig pumpakaka

  • Av : Curly Foods c/o Food Pharmacy
  • Portioner : 12 1x
Scale

Ingredienser

300 g pumpa

2 ägg

1 dl kokossocker

2 dl mandelmjöl

1 dl kokosflingor

1 dl mjölmix gf

1 ½ tsk bikarbonat

1 krm havssalt

1 msk kanel

2 tsk mald ingefära

1 tsk mald kardemumma

Förslag på topping

2 msk kokosfärskost, 1 msk tahini och 1 tsk honung

Frystorkade blåbär eller russin

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader (varmluft).
  2. Mixa pumpan grovkornig i en blender.
  3. Vispa ägg och kokossocker pösigt i en bakmaskin eller med en elvisp.
  4. Blanda övriga ingredienser, inklusive pumpan, i en bunke och rör runt tills allt mixats ordentligt.
  5. Tillsätt ägg/sockersmeten, rör runt med en slickepott till en tjock smet.
  6. Klä en plåt med bakplåtspapper alternativt använd muffinsformar, fördela smeten.
  7. Baka av i mitten av ugnen ca 15 minuter.
  8. Serveras med färskost eller topping som ovan.

Dela

Food Pharmacy
Översikt

Vi använder kakor (cookies) för att kunna erbjuda dig bästa möjliga användarupplevelse på foodpharmacy.se. Kakorna lagras i din webbläsare och används för funktioner som att känna igen dig när då återvänder till siten samt hjälper vårt team förstå vilka funktioner och innehållstyper som är mest intressanta för dig och alla andra användare.

0

Tillagd i varukorgen

Inga produkter i varukorgen.