Kryddig pumpakaka – Food Pharmacy

Cecilia Davidsson, Recept

Post image
fav

Kryddig pumpakaka

fav

I dag ska vi baka en kryddig och alldeles enastående god pumpakaka.

Print

Kryddig pumpakaka

  • Av : Curly Foods c/o Food Pharmacy
  • Portioner : 12 1x
Scale

Ingredienser

300 g pumpa

2 ägg

1 dl kokossocker

2 dl mandelmjöl

1 dl kokosflingor

1 dl mjölmix gf

1 ½ tsk bikarbonat

1 krm havssalt

1 msk kanel

2 tsk mald ingefära

1 tsk mald kardemumma

Förslag på topping

2 msk kokosfärskost, 1 msk tahini och 1 tsk honung

Frystorkade blåbär eller russin

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader (varmluft).
  2. Mixa pumpan grovkornig i en blender.
  3. Vispa ägg och kokossocker pösigt i en bakmaskin eller med en elvisp.
  4. Blanda övriga ingredienser, inklusive pumpan, i en bunke och rör runt tills allt mixats ordentligt.
  5. Tillsätt ägg/sockersmeten, rör runt med en slickepott till en tjock smet.
  6. Klä en plåt med bakplåtspapper alternativt använd muffinsformar, fördela smeten.
  7. Baka av i mitten av ugnen ca 15 minuter.
  8. Serveras med färskost eller topping som ovan.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.