Kryddig pumpakaka – Food Pharmacy

Cecilia Davidsson, Recept

Post image
fav

Kryddig pumpakaka

fav

I dag ska vi baka en kryddig och alldeles enastående god pumpakaka.

Print

Kryddig pumpakaka

  • Av : Curly Foods c/o Food Pharmacy
  • Portioner : 12 1x
Scale

Ingredienser

300 g pumpa

2 ägg

1 dl kokossocker

2 dl mandelmjöl

1 dl kokosflingor

1 dl mjölmix gf

1 ½ tsk bikarbonat

1 krm havssalt

1 msk kanel

2 tsk mald ingefära

1 tsk mald kardemumma

Förslag på topping

2 msk kokosfärskost, 1 msk tahini och 1 tsk honung

Frystorkade blåbär eller russin

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader (varmluft).
  2. Mixa pumpan grovkornig i en blender.
  3. Vispa ägg och kokossocker pösigt i en bakmaskin eller med en elvisp.
  4. Blanda övriga ingredienser, inklusive pumpan, i en bunke och rör runt tills allt mixats ordentligt.
  5. Tillsätt ägg/sockersmeten, rör runt med en slickepott till en tjock smet.
  6. Klä en plåt med bakplåtspapper alternativt använd muffinsformar, fördela smeten.
  7. Baka av i mitten av ugnen ca 15 minuter.
  8. Serveras med färskost eller topping som ovan.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.