Vietnamesisk rispappersomelett – Food Pharmacy

Dietistens val, Recept

Post image
fav

Vietnamesisk rispappersomelett

fav

Omelett i ny tappning! Rispappret ger omeletten lite krispighet och ihop med en hög av grönt på toppen får du en mättande och näringsrik måltid i en handvändning.

Print

Vietnamesisk rispappersomelett

  • Av : Dietistens val c/o Food Pharmacy
  • Portioner : 1 1x
Scale

Ingredienser

1 tsk sesamolja

1 rispapper

1 stort ägg

40 g broccoli

1 dl sojabönor

1/2 dl skalade räkor

En näve ruccola

sriracha

1 salladslök

1 tsk sesamfrön

1/2 lime

Instruktioner

  1. Häll sesamolja i en stekpanna och lägg ner ett rispapper. 
  2. Knäck över ett ägg och rör om ägget försiktigt uppe på rispappret. Stek på svag värme tills ägget blivit krämigt.
  3. Dela broccoli i mindre bitar och stek ihop med sojabönor i en annan panna med lite sesamolja. 
  4. Stjälp upp omeletten på en tallrik och toppa med broccoli, sojabönor, räkor och ruccola. 
  5. Strimla salladslök och strö över. Ringla på sriracha och toppa med sesamfrön.
  6. Servera med en klyfta lime

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.