3 goda och lyxiga snittar till nyår
Kära du… Det börjar faktiskt dra ihop sig för nyår och därför vill vi tipsa om våra goda och lyxiga snittar till nyår. Vi själva kommer att fira i ett mycket begränsat sällskap i år med, förhoppningsvis, mycket snö och minusgrader utanför fönstret.
Ostboll med cashewost till nyårsminglet
Av våra 3 goda och lyxiga snittar till nyår så är nog den här ostbollen vår favorit. Tänk dig med andra ord en stor ostboll, ett fat med kex och sedan är det bara att hugga in. Ett väldigt trevligt sätt att umgås och ringa in det nya året på!
PrintOstboll med cashewnötter, tranbär och persilja
- Portioner : 1 boll 1x
Ingredienser
2 dl naturella cashewnötter (kokade i 10 minuter eller blötlagda över natten)
2 msk citronjuice
3 msk näringsjäst
2 msk kokosolja
2 tsk vit miso-pasta
1 vitlöksklyfta
1/4 tsk salt
1 msk färsk timjan
1 dl torkade tranbär
1 dl hackad färsk persilja
Instruktioner
Skölj nötterna och lägg ner allt utom tranbären och persiljan i din mixer. Mixa tills det blir lent. Lägg en kökshandduk eller liknande i en skål, skopa över cashewkrämer och snörp runt handduken så du formar en boll av smeten. Lägg in handduken i kylen och låt stå i 30-60 minuter.
Rör ihop tranbären och persiljan under tiden. Ta ut ostbollen, ta bort handduken och rulla den i tranbären och persiljan. Servera med valfria kex eller fröknäcke.

Broiled Saffron Halloumi Party Bites
Det här är den perfekta festliga fingermaten utan recept. Med en touch av elegans från saffran och den perfekt avvägda sältan från den varma halloumin är denna snabba rätt en favorit på varje fest.
PrintBroiled Saffron Halloumi Party Bites
- Portioner : 4–6 1x
Ingredienser
1 package halloumi
1 msk olive oil
3 msk saffron honey (get recipe here)
Fresh thyme
Pomegranate seeds
black pepper
Instruktioner
Set the oven on broil function. Cut the halloumi into bite sized pieces and spread out on a parchment paper lined baking sheet.
Drizzle the halloumi with a bit of olive oil and place under the broiler for only a couple minutes. Keep an eye out to make sure it doesn’t burn.
Move the broiled halloumi to a serving plate and drizzle with some saffron honey. Garnish with fresh thyme, pomegranate seeds and some fresh cracked black pepper. Enjoy!
Anteckningar
TIPS!This pairs so well to a glass of bubbly, with or without alcohol. Get the recipe for the saffron honey here.

Rödbetscarpaccio med senapsmajonnäs
Det här receptet på rödbetscarpaccio kommer från Food Pharmacy Kokboken (reklamlänk här). Vi älskar den här förrätten för att den är så enkel, snabb och lyxig på en och samma gång. Gör (eventuellt) dubbel sats och sprid ut över ett stort fat så får gästerna lägga över på mindre assietter.
Att senapsmajonnäsen sedan inte går av för hackor gör ju inte direkt upplevelsen sämre. Vänligen observera därför att hemgjord majonnäs inte ens är hälften så krångligt att göra som det låter. Dessutom håller den i en hel vecka i rengjord glasburk i kylskåpet vilket kan vara den bästa nyheten på länge?
PrintRödbetscarpaccio med senapsmajonnäs och hasselnötter
- Portioner : 1 fat 1x
Ingredienser
500 g rödbetor
1 dl majonnäs (se recept nedan)
2 tsk dijonsenap
2 tsk honung
1/2 dl hasselnötter
50 g rucola
1 msk saft från en pressad apelsin
1/2 tsk flingsalt
Majonnäs
Majonnäs
3 msk kikärtsspad
1 tsk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
2–2 1/2 dl mild kallpressad rapsolja
salt & nymalen svartpeppar
Instruktioner
Majonnäs
Blanda kikärtspad, dijonsenap, vinäger, salt och peppar i en skål. Använd en stavmixer och droppa sakta i olja tills du får en krämig majonnäs.
Rödbetscarpaccio
Skär av roten och blasten och skrubba betorna. Hyvla mycket tunt på mandolin eller med osthyvel. Lägg iskallt vatten i tio minuter (för extra krispiga skivor). Häll av vattnet, torka av skivorna och lägg uppe ett stort, platt fat.
Klicka ut majonnäsen på rödbetsskivorna. Grovhacka hasselnötterna och strö över. Toppa med rucola och pressa till sist över apelsinsaften. Strö över ett gott flingsalt.
Anteckningar
TIPS!Rookie style for you! Om du har lite extra tid – rosta hasselnötterna i några minuter på låg temperatur i en torr panna. En riktigt smakförhöjare, lovar!