Julkryddad kål med blodgrape och mandel – Food Pharmacy

Dietistens val, Recept

Post image
fav

Julkryddad kål med blodgrape och mandel

fav

Varsågoda, vår rödkål 2.0 – julkryddad kål med blodgrape och mandel. Ett perfekt grönt inslag på julbordet, eller gott som ensamrätt (då äter vi med sötpotatis och rostade kikärtor).

Print

Julkryddad kål med blodgrape och mandel

  • Av : Dietistens Val c/o Food Pharmacy
  • Portioner : 4 1x
Scale

Ingredienser

1 rödkål

1 tsk senapsfrö

1 tsk nejlika

1 tsk fänkålsfrö

1 tsk chilipulver

1 dl sötmandel

2 blodgrapefrukt

Att ha hemma

Olja, salt, peppar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 220 grader. Skär rödkål i klyftor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla på olja och salta.
  2. Mortla eller mixa senapsfrö, nejlikor, fänkålsfrön och chilipulver och strö på rödkålen. Låt rosta i ugn i ca 15 min.
  3. Rosta mandel i en torr panna och hacka grovt.
  4. Skala grapefrukt och klyfta för hand (som man skalar en apelsin) och pilla bort hinnorna. Lägg mandel och grapefrukt på plåten och servera som en del på julbordet eller som ensamrätt – gärna med rostad sötpotatis, en myntayoghurt och rostade kikärtor.

Fler recept från Dietistens Val:

Blixthavrebröd utan jäst

Vietnamesisk rispappersomelett

Sötpotatistortilla med kanel och ingefära

Snabb och enkel paprikasoppa med citron och fetaost

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.