Julkryddad kål med blodgrape och mandel – Food Pharmacy

Dietistens val, Recept

Post image
fav

Julkryddad kål med blodgrape och mandel

fav

Varsågoda, vår rödkål 2.0 – julkryddad kål med blodgrape och mandel. Ett perfekt grönt inslag på julbordet, eller gott som ensamrätt (då äter vi med sötpotatis och rostade kikärtor).

Print

Julkryddad kål med blodgrape och mandel

  • Av : Dietistens Val c/o Food Pharmacy
  • Portioner : 4 1x
Scale

Ingredienser

1 rödkål

1 tsk senapsfrö

1 tsk nejlika

1 tsk fänkålsfrö

1 tsk chilipulver

1 dl sötmandel

2 blodgrapefrukt

Att ha hemma

Olja, salt, peppar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 220 grader. Skär rödkål i klyftor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla på olja och salta.
  2. Mortla eller mixa senapsfrö, nejlikor, fänkålsfrön och chilipulver och strö på rödkålen. Låt rosta i ugn i ca 15 min.
  3. Rosta mandel i en torr panna och hacka grovt.
  4. Skala grapefrukt och klyfta för hand (som man skalar en apelsin) och pilla bort hinnorna. Lägg mandel och grapefrukt på plåten och servera som en del på julbordet eller som ensamrätt – gärna med rostad sötpotatis, en myntayoghurt och rostade kikärtor.

Fler recept från Dietistens Val:

Blixthavrebröd utan jäst

Vietnamesisk rispappersomelett

Sötpotatistortilla med kanel och ingefära

Snabb och enkel paprikasoppa med citron och fetaost

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.