Hudvård med Karin Björkegren Jones – Food Pharmacy

Hudvård med Karin Björkegren Jones

Post image

Hudvård med Karin Björkegren Jones

Hej, 

Jag heter Karin Björkegren Jones. Jag är 57 år och nästan löjligt intresserad av hälsa. Så kul det ska bli att blogga här. Här kommer jag att skriva om huden, om hur man tar hand om huden på bästa sätt. Hur man får en hållbar hud och hur man boostar den både ut- och inifrån med hjälp av skinfood.

Jag har jobbat som journalist i många år, både på tv och som skrivande journalist i olika tidningar. Jag har drivit yogastudio i Båstad, gett ut 15 yogadvder, skrivit 17 böcker som mestadels handlat om hälsa och yoga. 

Jag älskar att lära mig nya saker. Har de senaste åren utbildat mig till lymfmassör, botanisk aromapedagog, ekologisk hudvårdsterapeut och nu läser jag till Självläkningsterapeut som är en kombinationsutbildning i medicinsk yoga, kost, näring och livsstil.

Jag har alltid älskat hudvård och har tagit hand om min hud sedan jag var tonåring på olika sätt. Kanske inte alltid de bästa, men jag har brytt mig om min hud. Då var min husbibel boken ”Naturlig hälsa” och skönhet av Dian Dincin Buchman. Jag gjorde egna ansiktsmasker, badade i bikarbonat och havssalt. Jag har alltid fascinerats av att man kan ta hand om sig själv och visa sig själv den kärlek man kanske känt eller känner avsaknad av i sitt liv. 

Jag har gått till både bättre och sämre hudterapeuter. Ibland har jag genomgått behandlingar som faktiskt skadat min hud mer och jag har varit lätt att övertala när det kommer till att pröva olika skönhet- och hudvårdslinjer och jag har älskat solen också och tyvärr kanske solat för mycket i mitt liv. Men som tur är började jag tidigt med att använda oljor i min hudvård. Jag köpte morotsolja i hälsokosten och smörjde mig med redan som tonåring. Senare kom jag att vara ambassadör för ett ekologiskt hudvårdsmärke och det var i den vevan jag först hörde talas om Lena Losciale, Drottningen av hud eller Moder Botanik som jag ofta väljer att kalla henne. För tjejerna som stod bakom märket var så klart utbildade av Lena. 

Men det skulle ta några år och en cancerbehandling emellan innan jag tog kontakt med Lena vilket resulterade i att jag gått båda hennes ettåriga utbildningar. Idag kan jag titulera mig Botanisk aromapedagog och Ekologisk hudvårdsterapeut. Under bröstcancerbehandlingarna som jag genomgick åren 2012-13 förstod jag på riktigt hur viktigt det är att ta hand om sin hud, att huden verkligen är ett skydd som vi ska vara rädda om. 

Då kom allt att handla om hälsa och jag blev mer och mer uppmärksam på allt jag åt och hur och vad jag smörjde in mig med. Jag började läsa innnehållsförteckningar och valde helt enkelt bort allt som var för svårbegripligt. Det här gällde inte bara hudvården, utan också maten jag stoppade i mig. För allt hänger ihop.

I den här bloggen kommer jag att skriva om hudvård både i stort och smått och jag tycker det är så kul om du berättar vad du vill läsa mer om. Så kommentera och hör av dig.

TIPS: I december förra året kom min och Lena Losciales bok Ren skönhet naturlig hudvård från växtriket ut. Huden är vårt största organ och växtriket är hudvårdens främsta apotek. Ren skönhet är en bok om hållbar, långsiktig och holistisk hudvård som passar alla åldrar och hudtyper. Här hittar du exklusiva korsscheman över växtoljor och eteriska oljor och tips och råd om hur du enkelt skapar din egen hudvård, samtidigt som du får koll på vad du faktiskt smörjer in din hud med. Du lär dig allt om växtbaserad hudvård, hudens funktion för hälsan och du får över 30 unika hudvårdsrecept.

Här hittar du den: https://www.bokus.com/bok/9789155268602/ren-skonhet-naturlig-hudvard-fran-vaxtriket/

Detta är ett gästinlägg. Eventuella åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Kickstarta hösten!

MISSA INTE VÅR POPULÄRA FASTEHÄRMANDE 5-DAGARS KUR 4-8 SEPTEMBER

LÄS MER

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.