Svensk nyutgåva av Perimenopower i vår! – Food Pharmacy

Katarina Wilk

Post image

Svensk nyutgåva av Perimenopower i vår!

Under hösten har det hänt massa roligt i mitt skrivarliv och det roligaste är att förlaget People & Stories bestämt att ge ut min bok i nyutgåva.

Boken släpptes 2018 i Sverige och jag har fortsatt att göra research då jag verkligen brinner för att lära mig mer om ämnet. En del av det nya kommer handla om hjärnan. Jag har skrivit väldigt mycket om hjärnan här tidigare och kopplingen till perimenopaus för att det är något som man ofta förbiser.

Vi tror att det handlar om förändringar i äggstockarna men det organ som påverkas mest av svängande hormoner är faktiskt hjärnan. Det är också det organ som vi mest kan påverka i form av bra kost och träning. Jag skriver mycket om livsstilsförändringar allmänt i boken och kommer utveckla det och fokusera mycket på hur man även kan påverka sin hormonhjärna med hjälp av olika metoder. 

Vi vet idag att medelåldern för kvinnors suicidförsök sammanfaller med perimenopaus/menopaus. Vi vet att kvinnor har en ”andra” debutålder för schizofreni och att denna också sammanfaller med perimenopaus/menopaus. Vi vet att många kvinnor 40 plus går in i väggen. Men tänk om det inte är väggen utan bara förklimakteriet? 

Vi vet dessutom att kvinnor är som mest sårbara när hormonerna svänger vid andra tidpunkter i livet såsom pubertet och graviditet. 

Är det inte dags att vi pratar mer om det här? Det kommer jag iallafall göra i nyutgåvan av Perimenopower som släpps tidig vår i Sverige. Jag hoppas du kommer vilja läsa den. Nyutgåvan är ett resultat av 11 års research i området då allt började när jag var 42. Kanske kan mina insikter hjälpa dig på något sätt. Jag hoppas det. Det har hela tiden varit min mission. Att få kvinnor att förstå hur deras hormoner påverkar deras kropp och själ. 

För kunskap är makt. Det får vi aldrig glömma.

Detta är ett gästinlägg. Eventuella åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.