Två glögg och en juldryck utan alkohol och socker – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Två glögg och en juldryck utan alkohol och socker

fav

Glöm allt vad Blossa, vin och socker heter – idag fokuserar vi på glögg och juldryck utan varken alkohol eller tillsatt socker.

Tejpen är slut, saxen är borta, granen barrar, skinkan är gammal, vörtbrödet torrt och att du kommer inte ihåg var du gömt alla julklappar. Vi vänder ryggen till och snor ihop en välförtjänt törstsläckaren.

Äppelglögg med kanel och ingefära

Det här är en värmande glögg som görs på pressade äpplen och klassiska glöggkryddor. Lämnar garanterat ingen strupe oberörd! Vill du smaka av glöggen med lönnsirap eller dadelsirap (du hittar recept på det här) så går det förstås bra, men personligen tycker vi inte att det behövs.

Print

Äppelglögg med kanel och ingefära

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 liter 1x
Scale

Ingredienser

1 liter pressad äppeljuice (gärna färskpressad förstås)

3 kanelstänger

1 tsk kardemummakärnor

1/2 tsk hela nejlikor

1 pomeransskal eller en halv apelsin

1 stjärnanis

1 cm färsk ingefära

Instruktioner

Koka upp allt och sänk sedan temperaturen så att den får sjuda i minst 30 minuter. Färdigt!

Anteckningar

TIPS!

Tips! Ge ingefäran en liten smäll med baksidan av kniven så att den krossas lätt – du får mer smak från den.

Juldryck med kombucha, tranbär och honung

Här har du en juldryck med extra allt! Vi älskar den lilla detaljen att doppa glasen i riven kokos. Garnera gärna med frysta tranbär och en rosmarinkvist för extra lyxig känsla!

Print

Juldrink med kombucha, tranbär och honung

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 glas 1x
Scale

Ingredienser

2 dl kombucha

1 dl tranbärsjuice (osötad)

1 msk honung

Garnering

Riven kokos (att doppa glasen i)

Frysta tranbär

Rosmarinkvist

Instruktioner

Doppa glasen upp och ner först i lite vatten och sedan i en skål med riven kokos. Mixa honung och tranbärsjuicen innan du häller upp den i ett glas tillsammans med kombuchan. Garnera med frysta tranbär och en rosmarinkvist.

svartvinbärsglögg

Svartvinbärsglögg med kryddnejlika, kanel och ingefära

Inspirationen till denna glögg kommer från superfina boken ”Systrarna Perssons Skafferi”. Görs på frysta vinbär (så frestade att skriva ”från vår egna trädgård” nu men vi plockade faktiskt dem direkt ur frysdisken på Hemköp), vatten, honung och typiska julkryddor. Och kombucha, som pricken över i:et.

Print

Svartvinbärsglögg med kryddnejlika, kanel och ingefära

  • Av : Food Pharmacy
Scale

Ingredienser

1 kg svarta vinbär (cirka 1 liter)

2 dl vatten

5 skivor ingefära (totalt cirka 4 cm)

5 kryddnejlikor

2 lagerblad

3 kanelstänger

4 msk fast honung

2 dl kombucha

Tillbehör

Hackad mandel och russin

Instruktioner

Koka upp vinbär, vatten, ingefära, kryddnejlikor, lagerblad och kanelstänger i en kastrull. Låt koka i cirka 10 minuter på låg värma. Sila genom en saftduk eller durkslag och låt svalna något. Blanda sedan i honungen och använda gärna en handvisp så att honungen löser sig. Häll i kombuchan. Fyll upp glöggen på saftflaskor och förvara i kylen i max 1 vecka. Servera med hackad mandel och russin.

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 10% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.