Chili- och jordnötsdressad tomat- och fänkålssallad med krispig torsk – Food Pharmacy

Dietistens val, Recept

Post image
fav

Chili- och jordnötsdressad tomat- och fänkålssallad med krispig torsk

fav

Det här är en så där god dressing som vi skulle kunna äta med sked, nyttig också då den bjuder på hälsosamma fetter från jordnöten. Lätt, enkel och god middagsrätt!

Print

Chili- och jordnötsdressad tomat- och fänkålssallad med krispig torsk

  • Av : Dietistens Val c/o Food Pharmacy
  • Portioner : 4 1x
Scale

Ingredienser

100 g sockerärtor

2 fänkål

600 g rumsvarma körsbärstomater

1 dl jordnötsmör (utan socker)

1,5 msk röd currypasta

1 lime, juice

4 torskfiléer, MSC-märkta

1 ägg

1 dl sesamfrön

Till servering

Färsk koriander och rostade jordnötter

Att ha hemma

1 klyfta vitlök, 2 msk japansk soja, 1 msk honung, salt, peppar, rapsolja 

Anteckningar

TIPS!
  1. Koka upp vatten och häll över sockerärtorna. Skär bort roten på fänkålen och strimla den och sockerärtorna samt dela tomaterna. 
  2. Mixa jordnötssmöret med currypasta, skalad vitlök, soja och honung. Smaka av med limejuice och späd med lite vatten till önskad konsistens. Blanda grönsaker och dressing på ett fat.
  3. Strö salt och peppar på torsken. Vänd den i uppvispat ägg, sedan i sesamfröna och stek fisken i en panna med olja, ca 3 minuter på varje sida.
  4. Servera fisken nystekt med salladen och strö över koriander och jordnötter.

Kickstarta hösten!

MISSA INTE VÅR POPULÄRA FASTEHÄRMANDE 5-DAGARS KUR 4-8 SEPTEMBER

LÄS MER

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.