Bakad grillost på grönsaksbädd – Food Pharmacy

Dietistens val, Recept

Post image
fav

Bakad grillost på grönsaksbädd

fav

Grillost på en bas av grönsaker som ger nästan hälften av dagens behov av grönsaker, 200 av 500 gram. Det gillar vi!

Denna rätt svänger du ihop på 10 minuter och sedan sköter den sig själv i ugnen. När middagsfixet tar 10 minuter, ja tack!

Print

Bakad grillost på grönsaksbädd

  • Av : Dietistens Val c/o Food Pharmacy
  • Portioner : 4 1x
Scale

Ingredienser

2 zucchini

2 paprikor (gärna gul och grön)

1 fri (à 400 ml) körsbärstomater

1 dl röda linser

2 paket grillost

15 g krasse

Att ha hemma

2 klyftor vitlök

1 msk olivolja

1 tsk rökt paprikapulver

1 tsk timjan

Salt och peppar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader grillvärme.
  2. Skala och finhacka vitlök. Skölj och tärna zucchini och paprika.
  3. Häll olja i en ugnsform. Lägg ner alla grönsaker, häll på körsbärstomater, linser och 1dl vatten. Krydda med rökt paprika, timjan, salt och peppar och rör om.
  4. Skär osten i 4 skivor och lägg ovanpå grönsakerna. Baka i ugnen i ca 20 min.
  5. Klipp över krasse och servera med matgryn eller ett gott fullkornsbröd.

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentarer

  1. Sofia skriver:

    Hej. Vad är fri körsbärstomater o ska linserna vara fördigkokta? Tack för fint recept!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.