Dofilus – ett gott och enkelt sätt att tillföra mjölksyrabakterier – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Dofilus – ett gott och enkelt sätt att tillföra mjölksyrabakterier

I samarbete med Arla

Något av det bästa vi kan göra för vårt immunförsvar är att äta sunt och varierat. Många olika fibrer, vitaminer, mineraler och näringsämnen hjälper till att hålla immunförsvaret i balans, men för en stark tarmflora bör vi även tillföra fermenterade livsmedel.

Det låter kanske krångligt att börja äta mer fermenterat, men faktum är att det är raka motsatsen – 9 av 10 skandinaver äter redan i dag fermenterat regelbundet tack vare att de äter yoghurt. Vi är inte förvånade – yoghurt är enkelt, gott och har, förutom en positiv inverkan på immunförsvaret, många goda effekter på maghälsan tack vare sina miljarder mjölksyrabakterier.

Forskning på tarmfloran indikerar att regelbunden konsumtion av levande mikrober ökar vår hälsa, och därför har forskarna börjat intressera sig mer och mer för fermenterade livsmedel. De flesta studier har gjorts på yoghurt, och visar bland annat att regelbunden konsumtion av yoghurt associerar till hälsosam kroppsvikt och midjemått, lägre sjuklighet i diabetes (typ 2) och kardiovaskulär sjukdom. Det finns även studier som visar på en positiv effekt på bentätheten och barriärfunktionen av tarmens slemhinna.

Miljarder mjölksyrebakterier i varje klunk

I februari lanserade Arla Dofilus ett nytt recept som rymmer fibrer och miljarder av mjölksyrabakterier. Det nya receptet har en välbalanserad smak med en mild syrlighet och en len konsistens. En skål eller ett glas med Arla Dofilus är ett enkelt sätt att boosta din maghälsa och ditt immunförsvar med både fibrer och mjölksyrabakterier.

Arla Dofilus finns i smakerna Blåbär och Ananas & Passion, och så klassikern Naturell förstås. Denna lena och lätt syrliga yoghurt är fantastiskt god att toppa med färska bär eller din favoritmüsli. Passar till såväl frukost som mellanmål och kan varieras i oändlighet. Helt enkelt perfekt för dig som vill tillföra goda mjölksyrabakterier och probiotika på ett gott och enkelt sätt!

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.