Glammig och god Rocky road till påsk – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Glammig och god Rocky road till påsk

fav

Varsågod, en glammig och god Rocky road till påsk med mer färg och mindre socker än vanlig Rocky road. Det här receptet gör ingen besviken!

Toppingen till detta bräck kan varieras i all oändlighet. Välj dina favoritnötter, frön eller torkat frukt och börja skapa något vackert. Vi valde torkad mango och tranbär för färgens skull. Men torkad ananas, äppleringar eller gojibär går förstås precis lika bra. Jordnötter är ju en klassiker, men är du nötallergiker så byter du enkelt ut nötterna mot grovt hackade mandlar eller valfria frön.

Rocky road till påsk
De skälvande sekunderna innan vi satte igång att bryta sönder bråcket…

Sade vi att det här receptet är vansinnigt enkelt? Det enda du behöver göra är att smälta kokosolja i en kastrull och röra ihop den med kakao och honung. Häll över smeten i en lämplig form med bakplåtspapper och sätt igång och ös ner dina favoriter. När du känner dig klar ställer du in formen i frysen, så att chokladen går lätt att bryta i lagom stora bitar efter några timmar. Voilà, glammig och god Rocky road till påsk!

Vad som slog oss när vi gjorde det här receptet senast är att vi alltid borde ha en liten burk med Rocky road i frysen. Det här är världens bästa grej när man är sötsugen, och det räcker med bara en bit för att stilla sötsuget!

Print

Rocky road till påsk

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 25

Ingredienser

1 dl kokosolja
1 dl kakao
½ dl honung

Toppingtips
hackade naturella jordnötter, torkad mango, torkade tranbär, kokoschips och flingsalt

Instruktioner

Smält kokosoljan tillsammans med kakao och honung. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper. Toppa med nötter, frön och torkad frukt. Ställ in formen i kylen eller frysen och låt stelna några timmar. Ta ut och bryt chokladen i lagom stora bitar. Förvara kallt.

Fler påskrecept från Food Pharmacy:

Food Pharmacys Påsksoppa

Vegansk gubbröra till påsk

Vegansk skagenröra till påsk

Citronpannacotta i äggskal

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.