Sillpizza – till sommarens alla luncher och middagar – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Sillpizza – till sommarens alla luncher och middagar

I samarbete med FOR REAL! FOODS

Älskar du också sill? Då kommer du att älska den här sillpizzan. Tänk dig en brödfri botten gjord på vitkål, ägg och parmesan, toppad med sill, hackad rödlök, färsk gräslök och kokt ägg. Och som pricken över i:et – brynt smör och dill på toppen. En framtida klassiker!

Idén kläcktes när vi fick smaka på For Real! Foods fantastiska brödfria och glutenfria pizzabottnar. I en liten fabrik i Skärhamn på Västkusten skapar makarna Kristin och Daniel oväntade, spännande och smakrika pizzor och pizzabottnar där råvaran står i centrum utan att kompromissa med vare sig smak eller hälsa. Deras mål är att förbättra folkhälsan genom att sprida matglädje om näringsrik och riktig mat. Alla bottnarna är brödfria, näringsrika och utan tillsatser – de innehåller bara naturliga och enkla råvaror. Dessutom är de godkända av Äkta Vara, vilket garanterar 100% naturliga råvaror!

Botten som vi använder i det här receptet (klicka hem dem här) är bland annat gjord på lokalodlad vitkål och svenska ägg. Vi har numera frysen full av dessa pizzabottnar och mängder av planer för vad vi ska hitta på med dem! Men nu vill du veta hur man gör sillpizzan va? Trodde väl det – då kör vi!

Vi började med att sätta ugnen på 250°. Ha gärna plåten (eller pizzastenen om du har en sådan) i ugnen redan under uppvärmning så att den blir riktigt varm! Sedan tog vi fram en botten ur frysen, lade den på ett bakplåtspapper och bredde cirka 3 msk gräddfil över den. Är ugnen varm? In med botten i cirka 5 minuter.

Grädda pizzabotten i 250° i 5 minuter.

Ta ut pizzan och låt den svalna. Lägg finhackad rödlök, hackat kokt ägg, hackad färsk gräslök och matjessill i bitar i fina rader över botten. Toppa med brynt smör (se utförligare instruktioner nedan) och några dillkvistar. Tror att resten talar för sig självt? Det här blev så löjligt gott… Du måste prova!

Print

Sillpizza – till sommarens alla luncher och middagar

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 pizza 1x
Scale

Ingredienser

1 brödfri pizzabotten från For Real! Foods

3 msk gräddfil

2 burkar matjessill (à 200 g)

3 ägg

1 rödlök

1 kruka gräslök

25 g smör

Instruktioner

Sätt ugnen på 250° under/övervärme. Ta fram en pizzabotten och täck den med gräddfil. Bred gräddfilen hela vägen ut till kanten (alltså inte som en vanlig pizza där man lämnar kvar en kant). Grädda i 5 minuter och ta ut ur ugnen.

Skär sillen i mindre bitar. Koka äggen, skölj dem i kallt vatten, skala och hacka dem. Skala och finhacka rödlöken. Finhacka gräslöken. Lägg allt i tydliga ränder över pizzabotten.

Sänk ugnsvärmen till 75°. Ställ in pizzan igen. Smält under tiden smöret i en kastrull. När det smält helt och skiktat sig – häll av bottensatsen och bryn smöret (se upp så att det inte bränns).

Ta ut pizzan ur ugnen. Skeda smöret över sill, lök och ägg. Om det fräser till lite av smöret så vet du att allt är precis som det ska vara! Om det inte fräser skulle vi rekommendera att pizzan får stå några minuter till i ugnen. Dekorera med dillvippor.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.