Vårstädning på alla nivåer – Food Pharmacy

Helena Önneby

Post image

Vårstädning på alla nivåer

De flesta har ganska bra koll på vad som är viktigt på riktigt i livet. För många är det relationerna eller kanske en meningsfull vardag. För nästan ingen är det den där prylen eller klädesplagget, att ha full koll på allt som händer i världen, den där extra tusenlappen i lön eller ett liv som ser perfekt ut utifrån. Våren är ett ypperligt tillfälle för utrensning så idag vill jag uppmuntra till just det. En vårstädning på alla nivåer för att förenkla livet, för att släppa taget. 

Ett komplicerat liv blir med tiden tungt att bära. Många grejer att ta hand om, reparera och förvara gör inget för vår livskvalitet om de faktiskt inte används, njuts av eller underlättar i vardagen. Hur många grejer går du och bär på (faktiskt och mentalt) som du inte längre behöver? 

Den där toppen som du tänker att du önskar att du trivdes i men aldrig använder – kanske är det dags att någon annan får glädje av den istället? De där prylarna du sparar på vinden för ”tänk om” även om du vet att ”tänk om” inte har infunnit sig de senaste fem åren – kanske är det dags att släppa taget? 

Många bekantskaper utan riktigt djup ger sällan den där känslan av gemenskap som vi alla längtar efter. Den där gamla kompisen som du träffar för att du ”borde” fast du vet att ni båda känner er helt slut efter några timmar ihop. Kanske är det dags att släppa taget? 

Hur många nyhetsmedier, tidningar, sociala mediakonton och nyhetsbrev får landa i ditt medvetande varje dag? Vilka ger dig faktiskt mening, information, inspiration eller glädje? Kanske är det dags att släppa taget? 

Vilka gamla tankemönster går du och bär på som inte längre tjänar dig? Den där storyn du upprepar i ditt huvud om den där gamla oförätten och hur den där personen fortfarande inte tar ansvar för vad hen gjort. Eller kanske den där drömmen om vad som skulle kunna blivit men som inte blev. Eller idéen om att du inte duger som du är, precis just nu, idag. Kanske är det dags att släppa taget? 

Det där beteendemönstret, hur du alltid reagerar på samma sätt med samma trigger och hur resultatet blir det du inte vill ha. Barnens oförmåga att stoppa i diskmaskinen, din reaktion och bråket som följer. Eller rutinen att alltid äta lite försent så du får magknip och svårt att sova. Hur du alltid börjar lite försent så att du behöver stressa för att komma i tid. Eller kanske håller tyst när du faktiskt har något viktigt att säga och sen känner dig bitter för att det inte blev som du ville. Kanske är det dags att släppa taget? 

Ett ständigt presterande på jobbet för att bli omtyckt, eventuellt få den där chefstjänsten eller jakten på känslan av koll på läget som aldrig riktigt infinner sig. Många timmar övertid och förlorade relationer eller ingen tid för dig själv. För vad? Vart är du på väg? Kanske är det dags att släppa taget? 

Vad får utrymme i ditt liv som du inte längre behöver? Vad lägger du din energi på och resonerar det med vad du tycker är viktigt på riktigt? Öppna fönster och dörrar, släpp ut stagnerad energi och släpp in det nya. Skapa utrymme för nya perspektiv, bekantskaper, idéer, drömmar eller kanske bara space. Vad skulle vara möjligt om du släppte taget? 

Min inbjudan är faktiskt inte primärt att släppa taget för att bjuda in nytt utan att släppa taget för att vila i det space som faktiskt uppstår. Och därifrån ställa den viktiga frågan; Vad vill hända nu? Tänk om ditt liv vill något med dig? Tänk om det finns ett flow, medströms, för ditt liv (till skillnad från kämpandet motströms)? Om du skapar space för mer energi att flöda in, vad vill hända då? 

Den 16 maj håller jag en workshop på Zoom ”Ett intuitivt liv i flow”. Om du tycker det låter härligt så läs mer och anmäl dig här.

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.