Fokusera mer på hur ditt liv känns än hur det ser ut – Food Pharmacy

Helena Önneby

Post image

Fokusera mer på hur ditt liv känns än hur det ser ut

Nu när många av oss kommer tillbaka till våra rutiner efter ett sommaruppehåll är det här en tid för eftertanke. För mig känns den här tiden som en mer energigivande nystart än det nya året eftersom jag har mer energi och pausen från vardagen har varit längre än den jag brukar ha över jul och nyår. Min intuition gav mig en fråga för några veckor och jag vill dela den med dig i hopp om att den kan ge lite inspiration om du också reflekterar lite extra över ditt liv just nu:

Fokuserar du mer på hur ditt liv ser ut än på hur det känns för dig? 

Det är så lätt att jämföra och leva våra liv enligt våra egna/samhällets/ familjens förväntningar. Vi skapar våra liv efter hur vi tycker att det borde se ut, inte hur vi faktiskt skulle föredra det själva. Många av oss har en tydlig bild av hur ”picture perfect” ser ut och vi lider mer ju längre ifrån den bilden vi uppfattar vår egen verklighet. Men hur känner du faktiskt i ditt eget liv? Vad känner du själv inför det?

Frågan är alltså inte; varför går inte mitt liv som jag förväntade mig eller hur min hjärna ville att det skulle vara? Frågan är; vilket liv är jag kallad att leva nu? Vad vägleds jag till härnäst? Och framför allt; hur känns det att vara jag? Om jag inte är nöjd med det som är; hur kan jag justera det enligt min intuitions vägledning? (inte normen, samhället eller min hjärnas förväntningar) Jag är här för att leva mitt liv. Du är här för att leva ditt liv.

Vi är inte alla menade att kopiera varandra. Jag tror att det är det beteendet som orsakar många av utmaningarna i världen idag. Det är meningen att vi ska vara medvetna om den medvetenhet som vi är och leka med trolldegen som är vår mänskliga erfarenhet. Ibland passar det in i den nuvarande kulturella normen, ibland inte. Om vi ​​alla skulle göra det skulle vi se mycket mer variation i hur vi väljer att samskapa våra liv med livet/ universum/ kärleken/ gud, vad du än vill kalla det. Det är inte så att normen är fel, bara att normen är för snäv för att vi alla ska kunna passa in där.

Det har kommit upp för mig på så många sätt i år; att få pusselbitarna att passa ihop. Du är din egen pusselbit och jag är min. När jag fullt ut förkroppsligar min, genom att vara sann min essens och den jag kom hit för att vara, då uppfyller jag mitt livssyfte bara genom att vara jag. Jag tror att det är samma för oss alla. Men du kan inte vara min pusselbit och jag kan inte vara din och vi kan inte alla ha samma pusselbit för av det kommer det aldrig att bli ett vackert pussel. Delarna är alla helt olika och det är vi också.

Så vad skulle hända om du fokuserade mer på hur du känner i ditt liv snarare än hur det ser ut eller vad alla andra gör? Känner du dig sann? Är du du? Följer du din egen inre vägledning och det naturliga flödet i ditt eget liv? Det är vad du är här för att göra. Vara sann. Vara du. Inte kopiera eller jämföra eller försöka vara eller göra det som inte faller sig naturligt för dig, det som inte passar. För vissa av oss kanske vår sanning inte alls sticker ut från mängden, men för många av oss kommer den förmodligen att göra det, och är så vana vid att passa in.

“The opposite of belonging is fitting in.”

– Brene Brown

Jag har levt enligt normen, jag har följt flocken och gjort det jag trodde förväntades av mig, det jag förväntade mig av mig, men det kändes inte bra. Så jag bytte spår och skapade min egen väg. Det betyder inte att det alltid är bekvämt eller att jag inte längtar efter att bara vara en del av normen igen, där jag inte skulle sticka ut från mängden. Men det är inte min sanning. Och jag bryr mig mer om hur mitt liv känns för mig än hur det ser ut för andra. Så jag kommer att fortsätta på min egen väg, och låta all smärta som dyker upp längs vägen få kännas fullt ut så att den kan släppas fri. För jag vet, så länge jag följer min egen intuition, så kommer jag alltid att vägledas till det högsta bästa för mig och alla runt omkring mig, även om jag inte ser det i stunden. Tillit. Släppa taget. Tillåta. Ta emot.

Vad skulle förändras i ditt liv om du fokuserade på hur ditt liv känns för dig snarare än hur det ser ut?

Jag hoppas att många av er skulle säga “inte mycket”, men jag misstänker också att det för några av oss faktiskt kan vara “ganska mycket”. Hur vill du känna när du vaknar på måndag morgon? När du går in i ditt hem? När du träffar dina vänner? Vem vill du vara? Vem känner du dig kallad att vara just nu? Vad vill hända härnäst i ditt liv?

Nu öppnar jag dörrarna till en ny omgång av ”Ett intuitivt liv i flow”. Anmälan stänger den 1 september och vi drar igång söndagen den 4 september. Så här sa en av sommarens kursdeltagare: 

”Den här kursen fick mig att upptäcka livet på ett helt nytt sätt. Jag har lärt mig hur härligt det är att leva livet så som livet vill bli levt och inte som mina tankar föreställer mig att det ska vara. Jag önskar alla människor chansen att se livet på det här sättet, för det är så vackert!”

Läs mer och anmäl dig här. 

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.