Fredagspizza: Vegetarisk brödfri pizza med hummus och pesto – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Fredagspizza: Vegetarisk brödfri pizza med hummus och pesto

fav

I samarbete med FOR REAL! FOODS

Letar du också efter ett bra alternativ till fredagstacon? (alltså inget ont om taco, vi har bara tröttnat lite) Då har vi det bästa tipset, nämligen fredagspizzan! En fredag i månaden hela hösten lång kommer vi att släppa ett nytt gott och hälsosamt pizzarecept. För sedan vi upptäckte FOR REAL FOODS brödfria pizzabottnar gjorda på vitkål så kan nämligen pizza vara ett riktigt hälsosamt alternativ. Hur härligt?

Idén kläcktes när vi fick smaka på FOR REAL! FOODS fantastiska brödfria och glutenfria pizzabottnar på svensk vitkål. I en liten fabrik i Skärhamn på Västkusten skapar makarna Kristin och Daniel oväntade, spännande och smakrika pizzor och pizzabottnar där råvaran står i centrum utan att kompromissa med vare sig smak eller hälsa. Deras mål är att förbättra folkhälsan genom att sprida matglädje om näringsrik och riktig mat. Alla bottnarna är brödfria, näringsrika och utan tillsatser – de innehåller bara naturliga och enkla råvaror. Dessutom är de godkända av Äkta Vara, vilket garanterar 100% naturliga råvaror!

Den här pizzan är helt vegetarisk. Du som följer oss vet nog vid det här laget hur mycket Lina älskar hummus? Sagt och gjort, vi täckte botten med ett tunt (okej det var ganska tjockt) lager hummus och det visade sig vara en riktig sensation. På detta hade vi sedan rödlök, tunt skivad zucchini och fänkål, smulad fetaost, ruccola samt en hemmagjord pesto. Om det blev gott? Finns det ris i Kina?

Print

Fredagspizza: Vegetarisk brödfri pizza med hummus och örtpesto

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 1x
Scale

Ingredienser

1 brödfri botten från FOR REAL FOODS

1 dl hummus

1/4 rödlök

1/2 zucchini

1/2 fänkål

1/2 paket fetaost

1 kruka färsk basilika

2 msk pinjenötter

1/2 dl olivolja

1/2 citron, juice + zest

1 vitlöksklyfta

1 tsk honung

Salt & nymalen svartpeppar

1 stor näve ruccola

Instruktioner

Värm ugnen till 250 grader på över- och undervärme. Låt plåten eller pizzastenen vara i ugnen under uppvärmning så att den blir riktigt varm. Ta ut pizzabotten ur frysen och lägg den på bakplåtspapper.

Bred hummus över hela botten (lämna inga synliga kanter på pizzan). Hyvla rödlök, zucchini och fänkål fint med en osthyvel, mandolin eller kniv och fördela jämt över pizzan. Smula fetaosten över pizzan. Lägg pizzan på den varma plåten eller pizzastenen och grädda i cirka 5-7 minuter eller tills fetaosten smält något.

Mixa basilika, pinjenötter, olivolja, citronjuice + zest, vitlök, honung, salt och peppar. Klicka peston över pizzan och toppa med ruccola och lite extra olivolja.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.