Pizza med smashed potatoes, svamp och vitlök – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Pizza med smashed potatoes, svamp och vitlök

fav

I samarbete med For Real! Foods

Hej, Jockes kusiner uppfinnar-Lina och uppfinnar-Mia här. Igår lagade vi kanske den godaste pizzan vi någonsin lagat och vet du vad hemlighet var – krossad kokt potatis istället för sås! Istället för att göra en traditionell tomatsås eller pizza bianco så kokade vi potatis som vi sedan krossade i botten och toppade med vitlöksfrästa champinjoner, parmesan och persilja. Pizza med smashed potatoes, svamp och vitlök!

I vanlig ordning använde vi For Real! Foods brödfria pizzapotten som är gjord på vitkål och ägg. Vi älskar dom! Vi har numera halva frysen full med deras bottnar eftersom hela familjen tycker om dom. Pizza och fryst mango haha, eftersom en av våra söner har fullkomlig dille på fryst frukt.

Men tillbaka till pizzabottnarna! Bottnarna behöver inte ens tinas före användning, utan man lägger fyllningen direkt på den frysta botten och sedan är pizzan färdig på 8 minuter i 250 grader (vanlig över- och undervärme).

Det enda som var det minst ansträngande i det här receptet var att koka potatis, finhacka vitlök samt skiva champinjonerna tunt. Svampen fräste vi sedan gyllene med vitlök i en stekpanna.

Hoppas vi övertygat dig om att prova, kanske redan ikväll?❤️🍕

Print

Pizza med smashed potatoes, svamp och vitlök

  • Av : Food Pharmacy
Scale

Ingredienser

1 brödfri pixxabotten från For Real! Foods

5 kokta potatisar

3 vitlöksklyftor

150 g skogschampinjoner

1/2 dl parmesan

Salt & svartpeppar

Olivolja

Instruktioner

  1. Sätt ungen på 250 grader.
  2. Koka potatisen och låt svalna. Skiva den sedan i 1/2 cm tjocka skivor.
  3. Finhacka vitlöken och skiva svampen tunt. Låt fräsa i lite olja i 5-10 minuter.
  4. Ta ut en pizzabotten ur frysen och lägg på ett bakplåtspapper.
  5. Täck botten med den skivade potatisen. Krossa potatisen med baksidan av en sked eller slev, så att det nästan blir ett mos.
  6. Toppa med den vitlöksfrästa svampen och riven parmesan.
  7. Ställ pizzan (med bakplåtspappret) i ugnen, gärna på en pizzasten eller stål.
  8. Grädda i cirka 8 minuter.
  9. Ta ut pizzan och toppa med färsk persilja, olivolja, salt och nymalen svartpeppar.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.