Snabb och enkel brunchpizza med ägg, parmesan och tomat

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Brunchpizza med stekt ägg

fav

I samarbete med FOR REAL! FOODS

Tack vare vårt samarbete med FOR REAL! FOODS har vi fått möjligheten att äta massa pizza under hösten. Vi har ju alltid älskat pizza men drog ner på det för några år sedan och gjorde plats för mer näringsrika måltider istället. Tills nu då! Idag ska vi laga en brunchpizza med stekt ägg på pizzabottnar som är helt brödfria och gjorda på lokalodlad vitkål, ägg och mandelmjöl.

Den här gången tänkte vi bjuda på en ny favoritpizza, nämligen brunch- eller frukostpizza med stekt ägg. Den här kombinationen – vitkålsbotten, tomatsås, parmesan och stekt ägg – är både oväntad och sjuuukt god. Otroligt kul att bjuda familj och vänner på!

Brunch (enligt oss) får inte ta för lång tid att fixa och den här pizzan går på ett knyck! Pizzabottnarna är frysta och ska INTE tinas före användning vilket ju underlättar. Vi gjorde det enkelt för oss och använde en blandning av finkrossade och passerade tomater till vilka vi tillsatte torkad oregano, salt och peppar, men självklart kan du göra en mer avancerad tomatsås om du vill. Över detta rev vi sedan färsk parmesanost och sist men inte minst så knäckte vi två ägg.

In i ugnen! Normalt sett behöver man inte stå och vakta dessa pizzor, men eftersom vi vill ta ut pizzan precis innan ägget stelnar helt så kan det vara en god idé att hålla ett öga på den (cirka 8 minuter tog det, plus minus några sekunder). Åh, hoppas du kommer att tycka om den här pizzan lika mycket som vi gör!

Print

Brunchpizza med stekt ägg

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 pizza 1x
Scale

Ingredienser

1 pizzabotten från FOR REAL! FOODS (köp här)

1/2 dl tomatsås

1/2 dl riven parmesan

2 ägg

Salt & svartpeppar

Topping

Färsk basilika eller färsk babyspenat

Instruktioner

Sätt ugnen på 250 grader. Ta ut en botten ur frysen. Bred ut tomatsåsen över botten, ända ut i kanterna för annars kan kanterna brännas. Strö över riven parmesan. Knäck två ägg. Salta och peppra.

In i ugnen i cirka 8 minuter (håll som sagt ett öga på äggen). Stick in en gaffel efter halva tiden och punktera äggulorna (om du vill). Ta ut pizzan när den känns klar och toppa med färsk basilika eller babyspenat.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.