Världens enklaste hudvårdsrutin på 2 minuter – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Världens enklaste hudvårdsrutin på 2 minuter

I samarbete med Skinome

Vi har inlett ett längre samarbete med Skinome vilket känns väldigt bra av flera olika anledningar. Dels vet vi att många av er delar samma faiblesse som vi gör för ren hudvård utan massa onödiga tillsatser. Och dessutom har vi noterat att många av er vill hålla det så enkelt som möjligt – vi är inte ensamma om att inte ha ork, tid och råd med en hudvårdsrutin i tolvtusen steg.

Första gången vi träffade Skinomes grundare, hudforskaren Johanna Gillbro, var över en lunch på restaurang Nybrogatan 38 i Stockholm. Johanna hade precis släppt sin enormt uppmärksammade bok “Hudbibeln” och gick i tankarna att revolutionera hudvårdsbranschen. Sagt och gjort, några år senare är revolutionen ett faktum och Johannas färska hudvård utan konserveringsmedel håller nu på att ta Sverige (och förhoppningsvis världen, kom ihåg var du hörde det först!) med storm.

Efter att ha provat åtskilliga hudvårdsvarumärken genom åren känner vi att vi äntligen har hittat hem! De här krämerna håller verkligen vad de lovar i form av känsla och effekt, och dessutom innehåller de bara saker som vi kan tänka oss att smörja på huden. Eftersom de inte innehåller några konserveringsmedel så behöver man förvara dem i kylskåpet, men den där lilla promenaden till köket stör oss faktiskt inte alls. Tvärtom så är det riktigt skönt att stryka på en sval kräm på huden.

Kolla, direkt från kylskåpet!

Färsk hudvård, say what?

Nu har vi skrutit en hel del om vad Skinomes produkter inte innehåller, men det kanske är kul att nämna vad de innehåller också? Skinomes produkter innehåller bara ingredienser som är där för huden, sk “hudegna” ämnen, som främjar din hudhälsa och stärker din hudflora (ditt mikrobiom). Vår favoritfuktkräm heter Rich Intense (ad-link här) och den innehåller en hög andel vårdande ingredienser så som squalane, zink, kalcium, erytritol samt fuktbindarna PCA och karbamid som ger en intensivt återfuktande effekt. Tillsammans balanserar de hudens mikrobiom (hudfloran) och tack vare formuleringens mycket höga fetthalt har den en vårdande och mjukgörande effekt på huden. Rich Intense förbättrar hudens elasticitet och stärker barriären, vilket bidrar till att bevara en naturlig fuktbalans i huden som ger en långsiktigt återfuktad, mjuk och len hud.

Mums!

Och sedan så har vi ju vår absolut favorit – Probiotic Concentrate (ad-link här)! Detta är ett aktivt oljekoncentrat som innehåller levande mjölksyrabakterier och är speciellt utvecklad för torr och känslig hud. Huvudingrediensen i detta magiska koncentrat är Lactobacillus Reuteri – dvs levande mjölksyrebakterier. Dessa goda bakterier förbättrar minskar fina linjer och rynkor samt ökar artrikedomen och mångfalden i hudens egna naturliga mikrobiom. Varje flaska innehåller 160 miljarder levande bakterier.

Vi ska alldeles strax ta dig igenom vår hudvårdsrutin (som på riktigt går på två minuter ink promenaden till köket) men först så vill vi faktiskt vara lite högtidliga och tacka Skinome och Johanna för att ni vågar utmana all traditionell hudvård. Det är så skönt att slippa konserveringsmedel, parfym och andra onödiga tillsatser som huden inte behöver. Och dessutom har våra kinder, pannor och hakor aldrig varit lenare och i bättre balans. Tack snälla!

Varsågod, världens enklaste hudvårdsrutin på 2 minuter

Steg 1 – Vi använder inte mycket smink men behöver ändå oftast rengöra huden på kvällen. För detta använder vi Skinome Sensitive Cleanser som är mjukgörande och lugnande.

Steg 2 – Dags för en promenad till köket!

Steg 3 – På kvällen och morgonen öppnar vi kylskåpet och tillsätter vi 1-2 droppar av Probiotic Concentrate i fuktkrämen Rich Intense och blandar i handen innan vi smörjer in oss. Probiotic Concentrate stärker din hudhälsa och minskar ålderstecken och Rich Intensehar en intensivt återfuktande och vårdande effekt på huden. Mumma för huden, om du frågar oss!

Är du nyfiken på att läsa mer om Skinomes produkter så kan du läsa mer på deras egna sida – klicka här.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.