Julpizza med brysselkål och lättkaramelliserad rödlök – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Julpizza med brysselkål och lättkaramelliserad rödlök

fav

I samarbete med FOR REAL FOODS

Fixa godaste julpizzan till glöggminglet eller laga på helgen och njut tillsammans med familjen i december. Tack vare brysselkålen och den karamelliserade rödlöken (underbar kombo!) så känns den här pizzan riktigt julig och smakar så gott att Lina vill att vi ska servera den på självaste julafton i år.

Pizzabottnarna är våra favoritbottnar från FOR REAL FOODS. Bakade på bland annat vitkål och lokalproducerade ägg, brödfria och märkta med Äkta Vara. Vi älskar dessa bottnar! De är goda och otroligt praktiska att langa fram ur frysen när man inte har så mycket tid. De behöver inte ens tinas!

FOR REAL FOODS tillverkar färdiga pizzor också, just sayin! Här har du vår favorit. Dessa färdiga pizzor har räddat oss många gånger när tiden varit knapp och magarna kurrat obönhörligt.

Print

Julpizza med brysselkål och lättkaramelliserad rödlök

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 1x
Scale

Ingredienser

1 pizzabotten från FOR REAL FOODS (köp här)

200 gram brysselkål

1 msk + 1 msk olivolja

1/21 rödlök

1 msk honung

1 msk äppelcidervinäger

färsk timjan

1 dl priven parmesan

salt & nymalen svartpeppar

Instruktioner

Sätt ugnen på 250 grader. Lägg in pizzastenen/stålet om du har ett sådant. Skär brysselkålen i tunna skivor på längden. Massera den snabbt i olivolja, salt och peppar. Ställ åt sidan. Strimla rödlöken. Värm olivoljan, honungen och äppelcidervinäger någon minut. Lägg i rödlöken och låt puttra i cirka 5 minuter. Ta ut en botten från frysen. Strö över osten. Fortsätt med rödlöken och sist brysselkålen. In i ugnen i 5-7 minuter. Ta ur och strö över lite timjan.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.