
- Hem
- /
- Användbart innehåll
- /
- Hasselnötsglass med banan och kakaokross
Hasselnötsglass med banan och kakaokross
I samarbete med Bosch:
Hur man gör nyttig glass på en minut? Jo du, det ska vi genast tala om för dig. Det gör man snabbt och geschwindt genom att stoppa massa goda, frysta saker i en mixer och trycka på start. Och eftersom vi är ambassadörer för Bosch och säljer deras high speed blender i vår shop så måste vi ju få passa på och skryta lite om dess glassprogram.
Det här är för övrigt världens godaste glass med bästa smakkompanjonerna banan, hasselnöt och kakao. Aaah. Oooh. Mmm. Mixa ihop på nolltid och överraska någon till fredagsmyset.
Banan- och hasselnötsglass med kakaokross(4 portioner)Glass:4 stora gröna bananer2 medjooldadlar3 msk hasselnötssmör1 krm flingsalt2 msk kokosgrädde (det tjocka övre lagret i en vanlig förpackning kokosmjölk)2 msk kakaonibs
Topping:1 msk hasselnötssmör1 msk kakaonibs
Skala och skär bananerna i slantar, lägg in i frysen i minst 60 minuter eller tills de är helt frysta. Kärna ur dadlarna. Mixa dadlar, 3 msk hasselnötssmör och salt tills helt slätt. Tillsätt bananen och kokosgrädden och mixa till en krämig glass med glassfunktionen på blendern (om det finns en sådan på din blender alltså). Fördela glassmeten i fyra skålar, ringla över hasselnötssmör och strö över kakaonibs. Ät på direkten!
Hasselnötssmörstips deluxe!Har du ett hasselnötssmör som är för fast för att ringla? Mixa i så fall den med 1 msk vatten tills du får ett lösare hasselnötssmör.