
- Hem
- /
- Användbart innehåll
- /
- Proteinskiftet.
Proteinskiftet.
I söndags tassade vi ner till brevlådan i luggsliten morgonrock och möttes av en stor entrecot och två korslagda bestick på framsidan av SvD. Vad var nu detta? Jo, Henrik Ennarts nya artikelserie som SvD döpt till “Proteinskiftet” – en serie artiklar om en av de största omställningarna av våra matvanor i modern tid. Sedan 1950 har konsumtionen av kött ökat med 72 procent men förra året planade köttkonsumtionen för första gången ut och nu tror många tror att dagen för “peak-meat” är nådd. Så intressant! Folk blir vegetarianer på deltid, sk flexitarianer, går över till vegetariska proteinkällor som baljväxter, fröer och nötter och börjar använda köttet som smaksättare i stället, som till exempel genom att strö knaperstekt bacon över vegopastan eller koka rödbetor i köttfond.
Två artiklar har publicerats på nätet i serien än så länge, del 1 kommer här och del 2 var lite klurigare att komma åt men hittade den till slut här. Har du ingen SvD-prenumeration så kommer du först inte att komma åt artiklarna, men tror att du kan prova SvD digital gratis om du bara fyller i din mejladress?
Vi kommer att följa den här artikelserien med stort intresse!
Följ oss gärna gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här.